Bart Beekwilder stopt als lijsttrekker in verband met 'persoonlijke redenen'.
Bart Beekwilder stopt als lijsttrekker in verband met 'persoonlijke redenen'. Foto:

Bart Beekwilder doet vanwege ‘persoonlijke redenen’ stapje terug, Jozef Minkels tijdelijk FvD-lijsttrekker

Politiek 4.816 keer gelezen

VEGHEL | Bart Beekwilder heeft vanwege persoonlijke redenen het lijsttrekkerschap van Forum voor Democratie neergelegd. Hij wordt tijdelijk opgevolgd door Jozef Minkels (40). “Minkels neemt tijdelijk de positie van Beekwilder in, omdat Beekwilder op dit moment minder tijd aan de campagne kan besteden”, laat een woordvoerder van FvD weten.

Wij stellen Jozef Minkels voor aan de hand van een paar korte vragen.

Wat is uw naam, leeftijd, woonplaats en (voormalig) werk?
Ik ben Jozef Minkels, 40 jaar en ben aannemer.

Waarom wilde u lijsttrekker worden?
Deze vraag is in dit opzicht minder relevant maar ik denk dat kiezers bij een partij als Forum eerder stemmen op de visie en idealen die bij een partij horen dan specifiek op een lijsttrekker. Zo zien we onszelf overigens ook, er is geen duidelijke hiërarchie van wie de baas is. We functioneren voornamelijk als team dat ons in wil zetten voor Meierijstad.

Waarom moeten mensen op uw partij stemmen?
Mensen moeten niks. Ze kunnen op ons stemmen als ze daadwerkelijk een kritisch en ander geluid in de gemeenteraad willen horen. We willen dicht bij de inwoners van Meierijstad blijven staan en een luisterend oor zijn voor burgers en ondernemers.

Wat is het eerste dat u aan Meierijstad zou veranderen?
We willen de burgers meer inspraak geven door bindende referenda in te voeren. Dat zou echt een hoofdprijs zijn. Op die manier wordt de burger actief betrokken bij de lokale politiek en krijgen zij het gevoel meer inspraak te hebben.

Met welke politieke partij zou u graag willen samen werken en is er een partij die u uitsluit?
Wij sluiten geen enkele partij uit, het zou ons niet sieren om op voorhand de stem van anders stemmende/denkende kiezers aan de kant te zetten.

Met hoeveel zetels bent u tevreden?
Omdat we een nieuwe partij zijn zou het sowieso een prestatie van formaat zijn als we meteen in de raad komen. Daarom zijn wij blij met elk zetelaantal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant