De muziek van van Ry Cooder staat zondag in het middelpunt (foto: Nicole Bolton).
De muziek van van Ry Cooder staat zondag in het middelpunt (foto: Nicole Bolton).
+ VIDEO

Cooder Connection, ware Ry Cooder freaks bij elkaar

Algemeen 365 keer gelezen

VEGHEL | In cultuurcafé De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel treedt zondag 6 maart om 15.00 uur de formatie Cooder Connection op. Zoals de naam wellicht al doet vermoeden brengt de band een muzikale ode aan de muziek van Ry Cooder. 

Slidegitarist Cooder maakte veel albums waarop hij samenspeelde met veel verschillende muzikanten en in even zoveel verschillende stijlen. Een voorbeeld hiervan is Chicken Skin Music en niet te vergeten Buena Vista Social Club met Cubaanse musici, goed voor een Emmy Award. De toegang tot het optreden is gratis.

Het belooft weer een bijzonder concert te worden, waarbij de muziek van Ry Cooder dus in het middelpunt staat. Gespeeld door The Cooder Connection, die is ontstaan uit pure liefde voor de muziek van Ry Cooder.
Meestergitarist Pieter Vermeulen is de Heerlense frontman van de band. Weinig muzikanten kunnen de muziek van Cooder aan. Smaak en gevoel voor muzikale intentie is nodig om deze muziek integer te spelen. Samen met Ron Bormans zang, Angelo Bombrini accordeon, Geert Roelofs drums en zijn basspelende broer Simon speelt The Cooder Connection de muziek doorleefd en intens.


In deze samenstelling komen de ware Cooder freaks bij elkaar. Waarbij Bormans de bekende Rootsmusician Lowell George van de legendarische band Little Feat doet herleven. Dit levert een aparte muzikale kruisbestuiving op.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant