Jan Goijaarts is de lijsttrekker van CDA.
Jan Goijaarts is de lijsttrekker van CDA.

Stadskrant Veghel stelt voor: Jan Goijaarts

Politiek 780 keer gelezen

In deze rubriek stellen we de komende weken alle lijsttrekkers aan u voor van de deelnemende partijen aan de gemeenteraadsverkiezingen van Meierijstad. Dit doen we aan de hand van vijf vragen.

Deze week: Jan Goijaarts van CDA.

Wat is uw naam, leeftijd, woonplaats en (voormalig) werk?
Jan Goijaarts. 63 jaar oud en woonachtig in Veghel. Momenteel ben ik wethouder Meierijstad, voorheen werkzaam bij Mars Nederland b.v.

Waarom wilde u lijsttrekker worden?
CDA Meierijstad vertegenwoordigt een grote achterban in onze gemeente. Bij de verkiezingen in november 2016 was ik eveneens lijsttrekker. Er is veel gerealiseerd in de eerste periode van Meierijstad, maar er is ook nog veel te doen. Als CDA Meierijstad willen we daar graag een steentje aan bijdragen. Binnen onze vereniging is ervoor gekozen om mij tot lijsttrekker te kiezen en ik vul dat met trots in.

Waarom moeten mensen op uw partij stemmen?
CDA Meierijstad heeft mede de basis gelegd van deze fusiegemeente. Als inwoners van Meierijstad diep van binnen kijken komt men tot de conclusie dat er meer CDA in hun lijf zit dan dat ze misschien verwachten. Als men zich niet aangesproken voelt door de basisuitgangspunten van het CDA, te weten Respect, Normen en Waarden en Rentmeesterschap (tegenwoordig Duurzaamheid genoemd) zal men niet op CDA stemmen. Als dat wel het geval is, en dat is bij een ruime meerderheid van onze inwoners, zou men voor CDA Meierijstad moeten kiezen.

Wat is het eerste dat u aan Meierijstad zou veranderen?
Meierijstad is verrassend goed uit de startblokken gekomen als nieuwe fusiegemeente. Een ambitieuze, actieve gemeente met een belangrijke rol in de regio. CDA Meierijstad zal deze actieve en ambitieuze rol zeker door willen zetten, waarbij we graag nog intensiever samen willen werken met Provincie en Rijk, waarbij ik denk aan besluitvorming rond N279 of beschikbaar stellen van Rijksmiddelen voor Jeugdzorg. Ook provinciale regels rondom woningbouw in uitbreidingsgebieden willen we graag aan de kaak stellen.

Met welke politieke partij zou u graag willen samen werken en is er een partij die u uitsluit?
Het feit dat we als Meierijstad goed uit de startblokken gekomen zijn is een resultaat van samenwerking binnen de gehele gemeenteraad. Als CDA Meierijstad hebben we een prima verstandhouding met de collegae van de verschillende partijen die samen de gemeenteraad vormen. Als CDA Meierijstad zijn we er voorstander van dat ook de komende vier jaren onze gemeente bestuurd zal worden door een evenwichtige samenstelling van de coalitie, waarbij op voorhand geen enkele partij uitgesloten is. Het is juist belangrijk dat doelstellingen van samenwerkende partijen elkaar aanvullen zodat we gezamenlijk het belang van onze inwoners kunnen dienen.

BONUS: Met hoeveel zetels bent u tevreden?
Ik ben tevreden als CDA Meierijstad een gelijk percentage aan raadszetels haalt als in de eerste periode van Meierijstad. Omgerekend en afgerond zou dat betekenen dat we 10 zetels gaan behalen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant