Rik Compagne is de trotse lijsttrekker van HIER Meierijstad.
Rik Compagne is de trotse lijsttrekker van HIER Meierijstad.

Stadskrant Veghel stelt voor: Rik Compagne

Politiek 402 keer gelezen

In deze rubriek stellen we de komende weken alle lijsttrekkers aan u voor van de deelnemende partijen aan de gemeenteraadsverkiezingen van Meierijstad. Dit doen we aan de hand van vijf vragen. Deze week: Rik Compagne van HIER.

Wat is uw naam, leeftijd, woonplaats en (voormalig) werk?
Mijn naam is Rik Compagne, trotse lijsttrekker van HIER Meierijstad (lijst 1). 34 jaar oud en vader van Toby (3), Milou (0) en partner van Olga. Met zijn vieren wonen we in de heerlijke groene omgeving van Boskant/Sint-Oedenrode. Sinds mijn 18e ben ik politiek/bestuurlijk actief, eerst in de gemeente Sint-Oedenrode en momenteel als wethouder wonen, zorg en gezondheid binnen Meierijstad. Na mijn studie Bestuurskunde/Overheidsmanagement heb ik voor meerdere gemeenten gewerkt.

Waarom wilde u lijsttrekker worden?
Ik vind het belangrijk dat iedereen mee kan doen en gehoord wordt. Constructief samenwerken en luisteren zijn voor mij punten, waarmee je het verschil kan maken. Als wethouder heb ik de laatste jaren mooie stappen kunnen zetten (wonen, zorg). We hebben een mooie diverse club mensen binnen de partij die mij als lijsttrekker alle vertrouwen en de kans hebben gegeven om hier verder vorm aan te geven. Want ik ben nog niet klaar en wil er echt voor hier zijn.

Waarom moeten mensen op uw partij stemmen?
We zijn een partij die de verbinding zoekt om gezamenlijk kansen te pakken. We zetten daarbij onze visie om in daden. Zo zijn we trots op de prestaties van de gemeente in de afgelopen jaren: als één van de weinige gemeenten behaalden we in de laatste jaren onze doelstellingen op het gebied van het bouwen van woningen. Maar ook zijn de gemeentelijke voorzieningen op niveau, is er veel aandacht voor gezondheid, toegankelijkheid en leefbaarheid in alle dertien kernen. Dat is niet alleen onze verdienste, maar vooral de verdienste van goede samenwerking.

Wat is het eerste dat u aan Meierijstad zou veranderen?
Mijn eerste gedachte bij deze vraag is juist, dat er al heel veel goed gaat in Meierijstad. Een belangrijke keuze die we moeten maken is de keuze: “Wat voor gemeente willen we zijn?”. HIER kiest ervoor om het dorpse, natuurlijke en landschappelijke karakter te behouden en te versterken. Groeien om het groeien is niet onze keuze. De eigenheid van de dertien kernen is uniek en moet behouden blijven. Dit moet veel duidelijker naar voren komen. En zoals gezegd willen wij heel graag doorpakken op de ingeslagen weg met betrekking tot de woningbouw. Iedereen moet immers betaalbaar kunnen wonen.

Met welke politieke partij zou u graag willen samenwerken en is er een partij die u uitsluit? 
HIER heeft altijd constructief samengewerkt met zowel partijen in de oppositie als de coalitie. Wij sluiten bij voorbaat geen enkele partij uit, wij maken ons wel zorgen over de tweedeling in de maatschappij. Wij zetten juist graag in op verbinding en begrip voor elkaars standpunten. Racisme of homohaat past daar niet bij.

BONUS: Met hoeveel zetels bent u tevreden?
Wij zijn tevreden als veel mensen naar de stembus zijn gegaan, er een juiste verdeling ontstaat in de gemeenteraad en wij daar als grootste lokale partij onderdeel van mogen zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant