Opening door de jongste en de oudste deelnemer van BSO Nicolaas.
Opening door de jongste en de oudste deelnemer van BSO Nicolaas.

Kleinste buitenschoolse opvang van Meierijstad officieel geopend

Algemeen 2.125 keer gelezen

BOERDONK | Maandag 14 maart is de kleinste buitenschoolse opvang van Meierijstad officieel door de kinderen geopend: BSO Nicolaas in Boerdonk. Door de coronaperiode is de opening vaak uitgesteld, maar nu is het dan toch eindelijk gebeurd.

Midden 2019 is door Buitengewoon Boerdonk onder de Boerdonkse inwoners de behoefte gepeild voor kinderopvang en deze bleek behoorlijk groot. Samen met de school en de peuterspeelzaal van het dorp is verder onderzocht op welke manier dit kon worden georganiseerd. Pien van den Bosch is aangesteld als pedagogisch medewerker en met ondersteuning van verschillende vrijwilligers uit het dorp is eind 2020 gestart met een groep met drie kinderen. Ruim een jaar verder zijn alle groepen van de buitenschoolse opvang goed gevuld.

Ambitie
In eerste instantie is alleen de naschoolse opvang georganiseerd. Maar er ligt bij een aantal ouders uit het dorp een wens om ook opvang voor nul tot vier-jarigen te organiseren. Samen met de gemeente, Opvang Verdi en de basisschool wordt op dit moment onderzocht hoe dit ook succesvol in het huidige gebouw kan worden georganiseerd. Dit zou een enorme aanwinst voor de inwoners van Boerdonk zijn.

Schenking
Tijdens de opening van BSO Nicolaas werden de kinderen nog extra verrast door Maarten Kanters die namens de Coöperatie Boerdonk Buitengewoon een schenking van 500 euro meebracht. Samen met de kinderen zal worden nagedacht op welke manier dit bedrag kan worden besteed aan spullen voor BSO Nicolaas.

Mooie schenking van Coöperatie Boerdonk Buitengewoon.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant