Laurens van Voorst treedt terug als fractievoorzitter van Hart.
Laurens van Voorst treedt terug als fractievoorzitter van Hart.

Van Voorst doet stapje terug na tegenvallende verkiezingen, Van Esch nieuwe fractievoorzitter

Politiek 761 keer gelezen

VEGHEL | Mirjam van Esch is de nieuwe fractievoorzitter van Hart. Laurens van Voorst heeft besloten om na de tegenvallende gemeenteraadsverkiezingen terug te treden als fractievoorzitter, maar blijft wel actief als raadslid. Hij voelt zich verantwoordelijk voor het verlies.

Het verlies van een zetel (van drie naar twee) hakte er bij de fractie, bestuur, campagneteam en andere actieve leden stevig in. Dat geldt onder meer voor partijleider Laurens van Voorst. “Als fractievoorzitter en lijsttrekker voel ik me verantwoordelijk voor het verlies. Het is de reden dat ik donderdagavond besloot terug te treden als fractievoorzitter. Mirjam van Esch neemt het stokje van me over.”

Verdriet
Van Esch dankt Van Voorst, oprichter van de partij, voor het fundament dat hij legde. Ze heeft zin in het fractievoorzitterschap. “Want ondanks de tegenslag en het bijbehorende verdriet zijn er genoeg redenen om er met enthousiasme tegenaan te gaan. Want of de kiezer het nu zag en waardeerde of niet: we hebben veel bereikt en daar gaan we mee door. Zetels zijn een middel, geen doel.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant