Studenten van de opleiding leraar basisonderwijs kunnen verder bij een van de andere locaties.
Studenten van de opleiding leraar basisonderwijs kunnen verder bij een van de andere locaties.

Deuren van de Pabo in Veghel gaan dicht: te weinig nieuwe studenten

Onderwijs 2.071 keer gelezen

VEGHEL | Fontys Hogeschool Kind en Educatie wil in de zomer van 2023 haar locatie in Veghel sluiten. Vanaf september 2022 worden er daarom geen nieuwe studenten meer op deze locatie ingeschreven. Met de huidige studenten van de opleiding tot leraar basisonderwijs in Veghel wordt bekeken hoe zij hun studie succesvol af kunnen ronden op één van de andere locaties in Den Bosch, Eindhoven, Tilburg of Venlo. Nieuwe studenten die zich hebben aangemeld krijgen de mogelijkheid zich in te schrijven bij een andere vestiging.

Het besluit om de locatie in Veghel te sluiten heeft meerdere redenen. Fontys Hogeschool Kind en Educatie legt uit: “Het aantal studenten op deze locatie neemt al een aantal jaar af. Daarnaast is er onduidelijkheid over de beschikbaarheid van de huidige locatie na de zomer van 2023. Aan de vraag naar een opleiding tot leraar basisonderwijs in de regio prima kan worden voldaan vanuit de locaties in ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg. Deze combinatie van factoren heeft geleid tot het besluit om de locatie definitief te sluiten.”

Medewerkers
Medewerkers van de locatie Veghel gaan ook naar één van de andere locaties verhuizen. Fontys: “De sluiting van de locatie in Veghel heeft verder geen gevolgen voor hun baan. Wij hebben uiteraard oog voor de impact die dit besluit heeft op studenten en medewerkers en zetten ons in om de overgang naar de nieuwe situatie zo soepel mogelijk te laten verlopen.” Het college van bestuur van Fontys is inmiddels akkoord met het voorgenomen besluit. De sluiting van de locatie in Veghel moet nog wel worden goedgekeurd door de centrale medezeggenschapsraad van Fontys.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant