De kostuums van de hoofdrolspelers komen speciaal uit Oezbekistan.
De kostuums van de hoofdrolspelers komen speciaal uit Oezbekistan.

Aladdin: een dansvoorstelling voor de complete familie

Kunst en cultuur 315 keer gelezen

VEGHEL | Phoenix Cultuur presenteert op zaterdag 9 en zondag 10 april de magische dansvoorstelling ‘Aladdin’. Deze familievoorstelling wordt uitgevoerd door deelnemers van de afdeling klassieke dans in Schijndel onder leiding van dansdocent Elmira van Maris-Amirhanova. “Met maar liefst vijftig jonge en volwassen ballerina’s, prachtige kostuums en bijzondere choreografieën belooft het een indrukwekkende en sprookjesachtige dansvoorstelling voor jong en oud te worden“, laat ze weten.

Geïnspireerd op het beroemde sprookje uit duizend-en-een-nacht, vertelt deze dansvoorstelling het verhaal van de liefde tussen de arme kleermakerszoon Aladdin en de rijke Prinses Jasmine. “Kunnen zij samen zijn? Mag het van de Sultan en kan de geest in de olielamp Aladdin’s wens vervullen? Als Jafar maar geen roet in het eten gooit.”

Oezbekistan
Phoenix Cultuur vertelt dat na maanden van uitstel vanwege corona, de ballerina’s staan te trappelen om het doek te openen en het publiek mee te nemen in verhaal vol avonturen, helden en liefde.
Een productieteam van vrijwilligers dat al zo’n vijftien jaar meewerkt aan de Schijndelse dansvoorstellingen zorgt voor de prachtige kostuums. De kostuums van de hoofdrolspelers zijn speciaal in Oezbekistan gemaakt, het geboorteland van dansdocente Elmira.

Data
Op zowel zaterdag 9 april als zondag 10 april start de voorstelling om 13.00 uur en om 15.00 uur.
Kaarten zijn te koop via: phoenixcultuur.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant