Een voorbeeld van een werk van tiffany glas door Bart de Meester.
Een voorbeeld van een werk van tiffany glas door Bart de Meester. &

Workshop Tiffany glas maken bij het PieterBrueghelHuis

Algemeen 528 keer gelezen

VEGHEL | Het PieterBrueghelHuis organiseert op woensdag 30 maart een workshop Tiffany maken. Er zijn voor de workshop nog enkele plaatsen beschikbaar voor iedereen die wil ervaren wat Tiffany maken is. Bart de Meester begeleidt de workshop en biedt daarna negen bijeenkomsten aan op de woensdagavond. 

Deelname gaat per keer. Aanmelden kan via 0413 39 52 80. De organisatie vertelt: “Woensdag 30 maart van 19.00 tot 21.00 uur starten we met een beginnersworkshop en tussendoor nemen we de tijd voor koffie of thee. De bijdrage voor de workshop inclusief thee en koffie bedraagt 5 euro. Wat je moet meenemen is goede zin en rubberen handschoenen. De rest van het materiaal is aanwezig. De overige negen woensdagen vinden plaats in april, mei en juni (zie de agenda) waarbij de deelnemers aan de slag gaan met een eigen project. Er is voldoende materiaal aanwezig voor kleine objecten, wil je echt iets bijzonders dan overlegt de vrijwilliger met de deelnemer(s) over het halen van speciaal glas. De materiaalkosten daarvoor vallen buiten de deelnemersprijs.” Het PieterBrueghelHuis is gelegen aan de Middegaal 25 in Veghel.

Tiffany glas
“Het Tiffany glas is aan het einde van de achttiende eeuw uitgevonden. Tot de dag van vandaag gebruiken wij nog steeds dit kunstzinnig glas in onze woningen. De meest bekende vorm van Tiffany, zijn de lampenkappen van mooi gekleurd glazen en allerlei mooie figuren erin. Naast de lampenkappen bestaan er ook voorzetramen en andere decoratieve kunstwerken”, aldus de organisatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant