Een bijzondere opdracht in de kerk (en ook een hele moeilijke).
Een bijzondere opdracht in de kerk (en ook een hele moeilijke).

Veghelse Quiz barst los: ‘Lees en luister alsjeblieft zorgvuldig’

Algemeen 1.819 keer gelezen

VEGHEL | Eindelijk! Tweeënhalf jaar heeft de Veghelse gemeenschap moeten wachten op de zevende editie van de Veghelse Quiz. Vrijdag ruim voor de starttijd van 19.00 uur hebben al enkele fanatiekelingen zich gemeld in de bibliotheek op de Markt. 52 teams gaan vanavond de strijd met elkaar aan. De quizboekjes moeten voor 23.00 uur zijn ingeleverd bij de bibliotheek in Veghel. “Lees en luister alsjeblieft zorgvuldig”, aldus Natasja de Groot namens de organisatie.

De start is traditiegetrouw hectisch en nerveus. Deelnemers schieten van links naar rechts om de quizboekjes te bemachtigen en tegelijkertijd geven ze hun ogen de kost. Er worden foto’s gemaakt en er wordt druk met het thuisfront getelefoneerd. Alles om maar geen bruikbare informatie mis te lopen. “Iedereen wil de beruchte tas zo snel mogelijk in het bezit hebben, maar ik hoop dat ze goed hebben geluisterd naar de introductie. Die informatie kan nog wel eens van pas komen. Bovendien zit er iets heel kleins in de tas. Iets wat je in de gauwigheid misschien over het hoofd ziet”, waarschuwt De Groot.

QR-codes
Tijdens de quiz heb je allerlei attributen nodig. De Groot somt op: “Knutselspullen, goed schrijfgerei om de antwoorden duidelijk op te schrijven, een goede camera voor de foto-opdracht en een hamer.”

De centrumopdracht bleek voor een aantal teams een moeilijke opgave. In zeven etalages in het Veghelse centrum hangen QR-codes, maar een aantal teams kwam niet verder dan zes. “Ze blijven de hele avond hangen. Het zijn er echt zeven, het is geen slechte 1 aprilgrap”, lacht De Groot.

‘Je mond houden en luisteren’
De hoogmis van de quiz is rond 20.00 uur in de Lambertuskerk. Alle teams komen daar samen. De Groot: “Ik heb altijd al iets willen doen met de kerk. Heel gaaf dat het nu mag. Volgens mij wordt het een geweldige ervaring. Wat je moet doen? Je mond houden en luisteren.” De ruilopdracht keert ook weer terug. De teams moeten het juiste paar sokken zien te verzamelen, maar om dat voor elkaar te krijgen moeten ze eerst uitzoeken met wie ze moeten ruilen.


De tassen worden uitgedeeld.

Bij de quiz wordt ook een kinderquiz geleverd. Daarmee zijn geen punten te verdienen. “Wel kun je punten verdienen met het tellen van het juiste aantal buspassagiers en tot 20.30 uur wordt er getimmerd in het Julianapark”, vertelt De Groot.

Pasta
De uitslagenavond staat komende zaterdag al gepland. “Op zaterdag 9 april is de uitslagenavond bij Fellows & Friends. Op de finale-avond verzorgt de Veghelse formatie Pasta de muziek.”

Check tijdens de quiz regelmatig de social media-kanalen (TwitterInstagram en Facebook) van bibliotheek Veghel. Mee twitteren? Dat kan via #VQ2022. 
Het archief van de Stadskrant Veghel is hier te vinden. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Natasja de Groot spreekt de deelnemers van de Veghelse Quiz toe.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant