De deelnemende studenten van De Leijgraaf.
De deelnemende studenten van De Leijgraaf. Foto:

Podiumplaatsen voor studenten Koning Willem I College bij Skills Heroes, twee uit Schijndel

Algemeen 596 keer gelezen

VEGHEL | Dertien studenten van het nieuwe Koning Willem I College, een fusie van de huidige scholen De Leijgraaf en het Koning Willem I College, wisten een podiumplek te bereiken bij de finalewedstrijden van Skills Heroes: de vakwedstrijden voor mbo-studenten. Twee van hen zijn de Schijndelse Shafira Karimbaksh en Tim Hurkens. De finale vond plaats van 31 maart tot en met 1 april in Utrecht. In totaal streden drieëntwintig studenten van het nieuwe Koning Willem I College voor de titel beste vakman, vakvrouw of vakteam.

Onder hen waren dertien studenten van het huidige Koning Willem I College en tien studenten van het huidige De Leijgraaf. Samen behaalden leerlingen van de twee scholen zes keer goud, drie keer zilver en drie keer brons. Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden. Variërend van autotechnicus en bloembinden tot stukadoor en grafisch ontwerpen. Doel van deze vakwedstrijden is om aanstormend vaktalent een podium te geven en beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen. Ruim 650 mbo-talenten uit heel Nederland gingen twee dagen lang de competitie met elkaar aan in meer dan 50 wedstrijdrichtingen.


De deelnemende studenten van het Koning Willem I College.

Uitslagen
Het huidige Koning Willem I College won zeven keer. Chymene van Berkel (opleiding tot tandartsassist, Den Bosch), Mitch van der Heijden (autotechnicus, Oirschot) en Tim Hurkens (onderwijsassistent, Schijndel) mochten bovenaan het podium plaatsnemen. Joey Render (stukadoor, Nuenen) werd tweede en Bram van Nunen (handhaver toezicht en veiligheid, Hilvarenbeek), Femke Arts (handhaver toezicht en veiligheid, Oss) en Miryanne Ruis (kok, Bernheze) werden derde.
Studenten van De Leijgraaf behaalden zes podiumplaatsen. Manon Meuwissen (gastvrouw, Venray), Shafira Karimbaksh (pedagogisch medewerker, Schijndel) en Luc de Wit (applicatie & mediaontwikkelaar, Veghel) eindigden als eerste. Dylan Pittens (electrotechnicus gebouwen, Nistelrode), Dirk Nuijs (cyber security, Wanroij) en Coen Penson (cyber security, Cuijk) werden tweede.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant