Afbeelding
Foto: Peter Kriele

IVN-afdelingen in regio starten nieuwe opleiding tot natuurgids

Algemeen 854 keer gelezen

UDEN | De IVN-afdelingen Uden, Veghel, Bernheze en Oss starten gezamenlijk een cursus die opleidt tot natuurgids. Op basis van richtlijnen van het landelijk IVN wordt een 2-jarige cursus opgezet met veel excursies om ervaring op te doen om in de toekomst zelf mensen rond te leiden door de natuur. De cursus start in september 2022 en duurt bijna 2 jaar.

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij een bepaalde mate van basiskennis van de natuur hebben. De vrijwilligers die de activiteiten begeleiden, beschikken over veel kennis van de natuur. Tijdens de opleiding worden zij daar nog flink in bijgeschaafd, maar ook het vakmanschap, om die kennis over te dragen komt aan bod. “Wij willen dat deze wandelende visitekaartjes, de natuurgidsen, de deelnemers aan een natuurwandeling uitstekend kunnen vermaken en hun kennis op een aantrekkelijke en boeiende wijze kunnen overbrengen”, aldus IVN.

Aanmelden
Om de titel Natuurgids te mogen dragen dien je eerst een 2-jarige opleiding te volgen; een eigen professionele opleiding van IVN. Eén keer in de 4/5 jaar is er een dergelijke cursus hier in de regio. Voel je je aangetrokken tot de rol van natuurgids, meld je dan aan bij ivnoss.natuurgidsen@gmail.com, ivnuden@gmail.com, secretaris@ivn-bernheze.nl, of secretariaat@IVN-Veghel.nl. Van de cursisten wordt een eigen bijdrage gevraagd van 350 euro. Het gaat om zo’n 30 cursusavonden en twintig excursies, verspreid over die 2 jaar. Daarnaast krijgen de cursisten aan het eind van deze opleiding nog een afstudeeropdracht, deze is in groepsverband. Op 24 mei is er om 20.00 uur een informatieavond in de Groenhoeve aan Artillerieweg 3 in Uden. Tot 24 juni kun je jezelf inschrijven. Hierna zullen er intake gesprekken worden gehouden, waarna een definitieve keuze zal worden gemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant