De Open Atelierroute biedt ruimte aan verschillende disciplines.
De Open Atelierroute biedt ruimte aan verschillende disciplines. (Foto: Carl-Peter Cremers)

Open Atelierroute biedt kunstenaars ruimte in centrum Veghel

Algemeen 526 keer gelezen

VEGHEL | De zevende editie van de Open Atelierroute Veghel vindt dit jaar plaats op zaterdag 24 en zondag 25 september. De route voert langs een verscheidenheid aan ateliers en werkruimtes van lokale kunstenaars. Keramiek, fotografie, schilderkunst, video, mixed media, alles komt aan bod. “Het doel is mensen te verbinden door kunst en daarnaast kunstenaars, professionals en amateurs de kans te geven hun werk te tonen”, vertelt Inge Cremers, voorzitter van het bestuur. 

“Daarom willen we het nog gemakkelijker maken voor kunstenaars om deel te nemen.” Zowel amateurs als (semi-)professionals kunnen hun atelier of huis openstellen voor geïnteresseerden. Voor kunstenaars die tijdens de coronaperiode extra tijd hebben kunnen besteden aan hun werk is dit een mooie kans om hun schilderijen en objecten met het publiek te delen. En voor geïnteresseerden is het natuurlijk het moment om kennis te maken met al dat Meierijstad te bieden heeft. De organisatie van de Open Atelierroute heeft dit jaar ook voor het eerst afspraken gemaakt met Volop Meierijstad voor het gebruik van panden in het centrum. Zo kunnen ook kunstenaars die zelf niet de ruimte hebben om bezoekers te ontvangen of die afgelegen wonen de kans krijgen om hun werk te delen en te promoten. Ook drukkerij Bek biedt hulp, zij sponsoren de Open Atelierroute door een nieuwe poster te ontwerpen die door Veghel verspreid wordt. 

De inschrijfperiode voor kunstenaars loopt nog tot 22 april, aanmelden op openatelierrouteveghel.nl. Met vragen kun je mailen naar info@openatelierrouteveghel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant