De energietoeslag kan vanaf 1 mei aangevraagd worden.
De energietoeslag kan vanaf 1 mei aangevraagd worden.

Mensen met laag inkomen kunnen vanaf 1 mei energietoeslag aanvragen

Algemeen 2.273 keer gelezen

VEGHEL | Inwoners van Meierijstad met een laag inkomen die niet automatisch de energietoeslag van 800 euro ontvangen kunnen vanaf 1 mei een aanvraag indienen. Aanvraagformulieren staan vanaf eind april op de website van de gemeente Meierijstad. De voorwaarden zijn te vinden op meierijstad.nl/energietoeslag. Ruim 1100 inwoners van Meierijstad met een bijstand of andere minimaregeling ontvangen de energietoeslag automatisch. Ook ouderen met een aanvullende inkomensvoorziening ontvangen de energietoeslag. 

De gemeente licht de toeslag toe: “De prijzen van energie zijn de afgelopen periode hard gestegen en veel inwoners zijn honderden euro’s extra kwijt aan hun energierekening. Voor inwoners met een laag inkomen is er een eenmalige toeslag van 800 euro. De energietoeslag is bedoeld om huishoudens met een laag inkomen deels te ondersteunen voor de gestegen energieprijzen. Deze energietoeslag is eenmalig en alleen bedoeld voor het jaar 2022. Daarnaast heeft de overheid de belasting op energie verlaagd. Met deze maatregelen kunnen inwoners een deel van de kosten opvangen.”

Schuldhulp
Wethouder Menno Roozendaal: “Deze tegemoetkoming zal niet kunnen voorkomen dat er door de sterk gestegen energierekening toch inwoners in de financiële problemen komen. Voor deze mensen bieden we aan een gratis adviesgesprek te voeren met één van de medewerkers. Wij willen maatwerk leveren in individuele gevallen en bij twijfel nodigen wij u uit om in gesprek te gaan.” Mieke Bosch als armoedeambassadeur benadrukt dat mensen juist niet te lang moeten wachten om vrijblijvend advies te vragen. “Samen kunnen we kijken naar de mogelijkheden.” Inwoners die hierover vragen hebben kunnen mailen met schuldhulp@meierijstad.nl. Twijfels over of je wel of geen recht hebt op de energietoeslag? Bekijk de voorwaarden op meierijstad.nl/energietoeslag of bel 140413.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant