Fanfare OBK, oudst bekende foto op 29 juni 1925, bij een muziekconcours in Boxtel.
Fanfare OBK, oudst bekende foto op 29 juni 1925, bij een muziekconcours in Boxtel.

Jubileum honderdjarig OBK in Beeld en Geluid

Algemeen 546 keer gelezen

ERP | Muziekvereniging OBK viert op zaterdag 23 en zondag 24 april haar 100-jarig jubileum, twee jaar later dan bedoeld door de coronacrisis. In samenwerking met heemkundekring Erthepe en ELO (Erthepe Lokale Omroep) is dat weekend een programma samengesteld om deze mijlpaal te vieren.

Onderdeel van de viering is een tentoonstelling op 23 en 24 april waarmee de vereniging bezoekers een goed beeld wil geven van het verhaal van OBK van de afgelopen 100 jaar. “Foto’s van OBK door de jaren heen illustreren de diverse activiteiten waaraan de vereniging heeft deelgenomen, zelf heeft georganiseerd, en de betrokkenheid bij de gemeenschappen van Erp, Keldonk en Boerdonk. Daarnaast zijn ook voorwerpen zoals oude uniformen en het vaandel uit 1932 te bewonderen. De tentoonstelling wordt muzikaal opgeluisterd door de diverse geledingen van OBK”, meldt de organisatie. 

Film en Het Blauwe Uur
Op zaterdagavond vindt om 20.00 uur een speciale filmvoorstelling plaats. In samenwerking met Will Barten van de ELO is een compilatie gemaakt van beeldmateriaal, waaronder interviews met oud-voorzitters en leden van OBK, beeldverslagen van concoursen, en ander filmmateriaal.
Dit weekend is ook het startsein voor de kaartverkoop van het evenement Het Blauwe Uur dat plaatsvind op 16 en 17 juli. “Dit evenement moet het hoogtepunt worden van het (uitgestelde) jubileumjaar van OBK en kan zeker in alle opzichten uniek genoemd worden”, aldus de Erpse muziekvereniging OBK.

Praktisch
Zowel de tentoonstelling als de filmvoorstelling vinden plaats in Zaal Ter Aa, Den Uil 1a in Erp. Toegang is gratis. Op 23 april is de tentoonstelling te zien van 14.00 tot 18.00 uur, de filmavond begint om 20.00 uur. Die dag is ook blaaskapel De Durdauwers aanwezig.
Op de tweede dag is de tentoonstelling te bezoeken van 11.00 tot 18.00 uur. Het muzikale programma voor die dag is als volgt. Vanaf 11.30 uur Slagwerkgroep OBK, vanaf 12.00 uur Jeugdslagwerkgroep Funtastic, vanaf 13.30 uur Opleidingsorkest Funtastic en vanaf 15.00 uur Harmonieorkest OBK.

Foto
Op de foto staan op de voorste rij, zonder instrumenten, van links naar rechts: burgemeester J.A. van Mil, dirigent Harrie Swinkels en kapelaan van Tartwijk (initiatiefnemer heroprichting OBK in 1920).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant