Het terras van het PieterBrueghelHuis.
Het terras van het PieterBrueghelHuis. Foto:

PieterBrueghelHuis viert 5-jarig jubileum met uitgebreid programma

Algemeen 485 keer gelezen

VEGHEL | In de week van 16 mei viert het PieterBrueghelHuis haar 5-jarig jubileum met een vol programma. Op zondag 15 mei start de jubileumweek vol festiviteiten voor alle inwoners van Meierijstad. Deze middag is het PieterBrueghelHuis open onder het motto ‘Bubbels & Bonbons’. 

Het PieterBrueghelHuis opende 5 jaar geleden haar deuren en is uitgegroeid tot een ontmoetingshuis waar allerlei mensen, vanuit diverse interesses en redenen actief zijn als vrijwilliger of als bezoeker komen. De organisatie vertelt: “Centraal staat het ontmoeten van elkaar en een fijne tijd beleven door allerlei activiteiten. Het PieterBrueghelHuis is een uniek huis, waar ook maatschappelijk betrokken ondernemers een plek hebben gevonden.” Voorzitter Gerry Hurkens zegt enthousiast: “We hadden dromen in 2017, maar we hadden nooit bedacht dat het zo bijzonder zou worden als dat het nu is. We zijn trots op de mensen die het tot een echt ‘huis’ maken en we hopen tijdens de festiviteiten ook nieuwe bezoekers te mogen verwelkomen.”

Bubbels & Bonbons 
Op zondag 15 mei is dus het moment om kennis te maken met het PieterBrueghelHuis. Er kan aan diverse activiteiten worden deelgenomen om zo de sfeer te ervaren. Deze middag kunnen deelnemers ook een gratis PieterBrueghelHuis-quiztasje ophalen voor de quiz die plaatsvind van 15 tot 18 mei. Samen met Gerry Hurkens wordt een toast uitgebracht met bubbels en bonbons van Rudolf Vermeulen. Het programma duurt van 13.30 tot 17.00 uur. De entree is gratis, inclusief de thee en koffie. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Diverse feestactiviteiten
Er zijn gedurende de week verschillende activiteiten waarvoor men zich kan aanmelden. Zo is er de PieterBrueghelHuis-quiz tot woensdag 18 mei, de natuurlunch en wandeling op maandag 16 mei, PieterBrueghelHuis-restaurant Klaver4 met speciale top kok Robert Danse op dinsdag 17 mei, een pannenkoekenfeest met oudhollandse spelen op woensdagmiddag 18 mei en op donderdag 19 mei het gratis symposium en Lagerhuis-debat ‘Blik op Geluk’ met medewerking van Jan Joost Meijs en Hella van der Wijst. Vrijdag 20 mei is er een feestelijk ontbijt voor alle vrijwilligers van het PieterBrueghelHuis en die middag wordt de jubileumweek afgesloten met een TheaterBoulevard voor jong en oud. Meer informatie over het programma is te vinden op de website en social media. Aanmelden voor deze activiteiten is ook mogelijk via pieterbrueghelhuis.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant