Boekel Sport behield de koppositie na een reguliere zege bij Hapse Boys.
Boekel Sport behield de koppositie na een reguliere zege bij Hapse Boys. Foto: Frans van der Elzen

3D: Boekel Sport wint in Haps, Handel ‘claimt’ plek vier en EGS’20 blijft in spoor

Voetbal 1.760 keer gelezen

De volledige top-vier in de derde klasse D is zondag tot winst gekomen. Boekel Sport won op reguliere wijze bij Hapse Boys en blijft koploper met evenveel punten als Melderslo, dat Vitesse’08 nipt de baas was. VV Handel verstevigde de vierde plaats door in een onderlinge ontmoeting met Excellent de drie punten te pakken. EGS’20 blijft in het spoor van Handel dankzij een kleine maar terechte overwinning bij Germania.

Boekel Sport heeft geen averij opgelopen in de uitwedstrijd tegen Hapse Boys, dat zich echter kranig verweerde en tot diep in de tweede helft uitzicht had op een goed resultaat. De gasten leidden bij rust al met 0-1 na een doelpunt van Tim Schuijers, maar even daarvoor dacht iedereen bij de thuisclub aan een penalty na een overtreding ‘binnen de 16’. De vrije trap werd door scheidsrechter Kok echter net buiten het strafschopgebied gegeven. Boekel Sport was na de thee veel sterker dan Hapse Boys en kwam uiteindelijk op 0-2 door Rens van de Wijst, die binnen tikte. Zaterdag wacht Handel-thuis.
Boekel Sport zag naast belager Melderslo nipt winnen bij Vitesse’08, dat meer verdiende dan de 1-2 nederlaag. “Er zat zeker een stuntje in. Een gelijkspel was terecht geweest”, vond Ales Jurcik van Vitesse’08, bij wie Gijs Giebels scoorde.

Handel klopt Excellent
Handel wist zich, na een mindere reeks, te herstellen in een rechtstreeks duel om plek vier tegen Excellent. De gasten openden kregen in het eerste half uur al wat kansen op de openingsgoal die uiteindelijk na een 35 minuten viel toen Roel Verberkt met een hakbal zijn broer Teun vrijspeelde. Die schoot knap raak: 0-1 (zie video). “Daarna vergaten we de 0-2 te maken”, zag John Janssen van Excellent.
Via een eigen doelpunt en een penalty van Jeffrey Driessen boog Handel het treffen alsnog om en zette het Excellent weer op vier punten: 2-1. “Een heerlijk gevoel”, blikte Sander Janssen terug. “De overwinning was ook volkomen verdiend. Voor de rust hadden we het nog wat lastig. De 1-1 viel ook wat gelukkig in de kluts, maar na rust waren we veel beter en kregen we meerdere kansen. We kunnen ontspannen toewerken naar de derby tegen Boekel Sport van komende zaterdag.”

EGS’20 blijft in spoor Handel
Jarda Gerrits werd in een eenzijdig duel in Groesbeek de matchwinner namens EGS’20 tegen Germania met een trefzeker schot van afstand. “We dicteerden zeventig minuten lang zonder echte grote kansen te creëren”, keek Remco ten Hoopen (EGS’20) terug. “Daarna kregen we het moeilijk toen zij hun luchtmacht naar voren stuurden. Ze hadden ook een penalty verdiend na hands aan onze kant, maar hij gaf ‘m gelukkig niet. Daarvoor hadden zij ook al rood moeten hebben voor een doorgebroken speler trouwens. De overwinning zelf was overigens terecht”, vond Ten Hoopen.