Daisy (L) met de wedstrijdgroep, v.l.n.r. Ula, Imke, Fenne, Isis, Fem, Teun, Lily, Joes en Alex.
Daisy (L) met de wedstrijdgroep, v.l.n.r. Ula, Imke, Fenne, Isis, Fem, Teun, Lily, Joes en Alex. Foto:

Dans Creatie Veghel naar NK, EK en WK streetdance

Sport 2.855 keer gelezen

VEGHEL | Dansschool Dans Creatie uit Veghel gaat met een wedstrijdgroep en twee duo’s naar de Nederlandse, Europese en Wereldkampioenschappen hip hop-streetdance van United Dance Organisation (UDO). Hoewel Dans Creatie en de wedstrijdgroep pas dit seizoen zijn begonnen met deelname aan de UDO streetdance wedstrijden hebben ze zich dus nu al weten te kwalificeren.

“Onze wedstrijdgroep heet D-Crew”, vertelt bedrijfsleider en docente Daisy Versteegh. “Die groep bestaat uit negen jonge dansers. Daarnaast hebben we ook nog twee duo’s die deelnemen aan de kampioenschappen. Voor de leeftijdscategorie onder 12 zijn dat Alex en Lily en voor de categorie onder 16 doen Joes en Fenne mee. Lily doet solo ook mee aan onder 12, daar kan zij zich op het NK nog kwalificeren voor het EK.” Gedurende het seizoen hebben de dansers meegedaan aan wedstrijden om zich te kwalificeren voor de kampioenschappen. Daisy vertelt: “Daarvoor moet je aan minimaal drie wedstrijden meedoen. We hebben vaak een eerste, tweede of derde plek behaald bij wedstrijden, dus is het ons mooi gelukt om ons te kwalificeren voor de verschillende kampioenschappen.”

Dans Creatie
Daisy vertelt graag over de dansschool: “Het is heel allround, van klassiek ballet tot modern en hiphop en van jong tot oud. Onze jongste leerling is anderhalf jaar oud, maar we zijn toegankelijk voor iedereen. Het draait ook niet alleen maar om wedstrijden. We willen graag dat iedereen kan laten zien wat ze kunnen en wat ze hebben geleerd.” Op 18 en 19 juni staat daarom bijna de hele dansschool op het podium in theater Blauwe Kei. “De voorstelling heeft als thema ‘magic circus’. We pakken altijd graag uit met kostuums, dus ook dan wordt er gedanst in tijger- en paardenpakjes, tutu’s en nog veel meer. Het wordt een grote familieshow”, vertelt Daisy enthousiast.

Kampioenschappen
De Nederlandse kampioenschappen vinden plaats in Druten tijdens het weekend van 30 april. Daaropvolgend vindt van 20 tot en met 22 mei de Europese kampioenschappen plaats in Kalkar, Duitsland. Het wereldkampioenschap is in het Engelse Blackpool gedurende de zomer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant