Assistent Geert Scheepers en hoofdtrainer Niels van Casteren
Assistent Geert Scheepers en hoofdtrainer Niels van Casteren

Blauw Geel’38/Jumbo treft Quick met gelijk aantal punten, nieuwe namen in trainersstaf bij Veghelaren

Voetbal 1.021 keer gelezen

VEGHEL – Na de matige start van 2022 is daarbij Blauw Geel’38/Jumbo een kentering in gekomen. De club zette de laatste vier wedstrijden in winst om en niet bij de minsten. Overigens is die trant ook de in de kelder van de Derde Divisie waarneembaar waar de ondersten zich ook behoorlijk gaan roeren. DEM, Hoogland en HSC’21 tikken nu hoog aan achter Blauw Geel’38 in de laatste periode. Zondag komt Quick dat moet winnen om ook mee te blijven doen in deze periode Een periode waar Blauw Geel’38 met twaalf uit vier leidt. Door het verlies van Quick donderdag bij Dongen schuift Blauw Geel’38 het linkerrijtje binnen met hetzelfde aantal punten maar een beter doelsaldo.

Door: Peter Kuijpers

Je ziet deze ontwikkeling niet alleen op divisie niveau. Ook in de lagere klassen gaan teams plots winnen en laten het koplopers soms krampachtig afweten. Neem de eerste klasse van HVCH waar het een kwestie van tijd leek wanneer de kampioenskar naar buiten kon worden getrokken. De ploeg haalde uit de laatste vier wedstrijden vier puntjes en zag de riante voorsprong van veertien punten slinken naar acht. Uit diezelfde klasse gaat het al dood en begraven gewaande Rhode plots aan het winnen. Uit de Derde Divisie viel OFC een paar maal lelijk van zijn sokkel. Wat te denken van het zo machtige Gemert dat Blauw Geel’38 volkomen wegspeelde na rust verloor al twee maal achtereen, thuis nog wel. Het lijkt wel of teams met het einde in zicht dan in een kramp schieten. Blauw Geel’38/Jumbo overkwam juist het tegenover gestelde en draait momenteel als een tierelier. Collega Wil van den Heuvel en UNA volger schreef in het ED na het duel in Zeelst dat Blauw Geel’38 nu vrij was van degradatie. Nou die kans is heel groot, maar nog twee maal winnen zou net zo prettig zijn voor de Veghelaren en hun aanhang.


Blauw Geel’38 maakt zich op voor de finale van het seizoen 2021-2022

Hashemi
Wat is de oorzaak van de plotse progressie? We gaan er vanuit dat hoofdtrainer Niels van Casteren samen met Geert Scheepers en Bjorn van Haaren (keeperstrainer) niet anders over voetbal zijn gaan denken of trainen. Misschien is het wel de vorm van sommige spelers die aan het toenemen is. Voorin spelen Ben van den Nieuwenhof en Koen van der Zanden sterk, maar over de gehele linie is het zelfvertrouwen en spel eveneens toegenomen. Neem Keeper Aria Hashemi, waar voor zijn komst wat twijfelachtige meningen over bestonden, doet het uitstekend en kende met uitzondering tegen Gemert thuis, waar meerderen het af lieten weten, geen zwakke dag. Wellicht dat keeperstrainer Bjorn Van Haaren hem heeft weten te raken en zover gebracht heeft. Die credits mag de Eindhovenaar gerust op zijn CV bijschrijven. Pieter Tuns, voormalig trainer bij Blauw Geel’38, had als stokpaardje dat keepers per seizoen zeker zes tot acht punten moeten halen voor je. Emilio Crustat bijvoorbeeld haalde dat quotum zeker niet. De Argentijn die een keepers-vacuüm invulde in Veghel had het moeilijk en voelde zich geen moment senang in Veghel. Dat heeft de club overigens wel degelijk punten gekost ,vaak tot wanhoop van de leiding en getrouwen. Supporters spreken vaak nog met weemoed over doelman Brahim Zaari die de kolen meerdere malen uit het vuur haalde voor Blauw Geel’38. Getrouwen die wellicht ten onrechte zijn vaak fantastische keeperswerk als referentie kader gebruiken in het wegen van de huidige doelmannen. Hoe dan ook met Aria Hashemi, Joran van Zutphen en de terugkeer van Jordy Zielschot heeft Blauw Geel’38 de keepersposities goed ingevuld voor komend seizoen. 


Emilio Crusat had geen makkelijke periode in Veghel (Foto Peter Kuijpers)

Vacuüm
Van Bjorn van Haaren is inmiddels bekend dat hij de club gaat verlaten en wordt opgevolgd door Alwies Hendriks uit Hatert. Eveneens stopt Geert Scheepers en ook zijn opvolging is rond. Het vacuüm wordt ingevuld met voormalig OJC Rosmalen speler Freddy van Schaik uit Herpen. Blauw Geel’38/Jumbo ziet ruim 60% van zijn trainersstaf stoppen. Begrijpelijk want dit soort posities van materiaalman tot leider eisen veel van je vrijetijd en vooral heel veel clubliefde en passie. Op de Blauw Geel’38 site later vandaag een persoonsbeschrijving van Hendriks en Van Schaik. Aanstaande keeperstrainer Hendriks kreeg zijn informatie over Blauw Geel van Aria Hashemi. De huidige eerste doelman Hashemi is een eergevoelige en trotse keeper met Iraanse roots. Hij is voor Blauw Geel’38 bovendien een prima doelman, maar of hij de strijd aandurft komend seizoen met Van Zutphen en Zielschot zal moeten blijken.


Bjorn van Haaren met zijn pupil Aria Hashemi (Foto Peter Kuijpers)

Record
Zondag komt Quick naar Veghel waar uit op 27 februari met 3-2 van werd verloren. Met de rust keken de Veghelaren al tegen een hopeloos lijkende achterstand aan van 3-0. Van Casteren wisselde maar liefst drie man in de rust, maar verder dan 3-2 lieten het de Hagenaars niet komen. Zondag zou Blauw Geel’38 bij winst het record van het seizoen 2012-2013 kunnen evenaren. In dat seizoen bleef het team met trainer François Gesthuizen vijf wedstrijden achtereen zonder puntverlies. Aan het einde seizoen werden vervolgens Deurne, Brabantia, Baronie, Goes en EHC achter elkaar verslagen. Het team verkeert in een goede flow en gestegen moraal en zijn om die reden zondag favoriet. Om 14.00 uur wordt er op het Prins Willem Alexander Sportpark begonnen met mevrouw Shona Shukrula als scheidsrechter. De plaatsvervangend officier van justitie in Alkmaar had al een documentaire op ESPN: ‘De Wetten van Shona.’

Programma voor komend weekend:
Dongen - Quick 5-3 (donderdag)
Hoogland - O.S.S.’20
Gemert - Groene Ster
DEM - ADO’20
Blauw Geel’38 - Quick
Hollandia - Hercules
EVV Echt - HSC’21
OFC - JOS Watergraafsmeer
Dongen - UNA
Unitas - Westlandia

Stand: (update)
1. Gemert 27-54
2. OFC 27-49
3. Groene Ster 27-46
4. ADO’20 27-44
5. O.S.S.’20 27-43
6. Dongen 27-43
7.Hercules 27-42
8. UNA 27-40
9.Blauw Geel’38 27-39
10.Quick 27-39
11. Unitas 27-37
12. HSC’21 27-36
13. JOS Watergraafsmeer 27-32
14. DEM 27-32
15. EVV Echt 27-28
16. Hoogland 27-28
17. Hollandia 27-27
18. Westlandia


Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant