Afbeelding
Foto:

Sint-Barbaragilde tevreden over koningsdag

Algemeen 630 keer gelezen

VEGHEL | Het Sint-Barbaragilde is tevreden over het verloop van koningsdag. Dit jaar konden activiteiten als de optocht met de versierde fietsjes weer doorgaan. Ook was er een vendelhulde voor de gedecoreerden die een lintje ontvingen.

Het Sint-Barbaragilde vertelt: “Wij staan voor tradities en waren daarom verheugd dat dit jaar de optocht met de versierde fietsjes door het Veghelse centrum na een onderbreking van twee jaar weer georganiseerd kon worden. Een zeer grote opkomst dit jaar. Meer dan 60 kinderen, met evenveel ouders of grootouders, spreidden hun oranje creativiteit ten toon en bliezen daarmee dit gebruik nieuw leven in. Wethouder Goijarts gaf alle deelnemers een herinneringsmedaille terwijl het Gilde alle kinderen verraste met een ijsje.”

Vendelhulde
Na afloop was er een vendelhulde op de markt waar vervolgens een groep duiven werd losgelaten. “We hopen dat de opkomst volgend jaar minstens zo groot zal zijn als dit jaar en we willen dan opnieuw de schouders onder deze traditie zetten”, aldus het gilde. Aansluitend werd door de vier gildes die Meierijstad kent aan de gedecoreerden eer bewezen met een vendelhulde in de het gebouwencomplex aan de Noordkade.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant