Zo zou het wijkje er eventueel uit kunnen komen zien.
Zo zou het wijkje er eventueel uit kunnen komen zien.

Gemeente stemt in met ontwerpbestemmingsplan Antoniusstraat Keldonk

Algemeen 4.558 keer gelezen

KELDONK | Aan de Antoniusstraat 15 in Keldonk, waar nu nog een agrarisch bedrijf zit, wil de gemeente 23 woningen laten bouwen. Het college heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Antoniusstraat 15’. Voor de bouw kan beginnen moeten er nog een aantal stappen worden doorlopen.

Het project aan de Antoniusstraat 15 in Keldonk voorziet in de sloop van een voormalige agrarische bedrijfslocatie. Op de vrijgekomen locatie zullen 23 woningen worden gebouwd waarvan acht levensloopbestendige woningen, zeven sociale huurwoningen en acht woningen in ‘het goedkope koopsegment.’ Onderdeel van het plan is de aanleg van een ontsluitingsweg, parkeerplaatsen en de inrichting van het openbaar gebied.

Instemming provincie
Deze ontwikkeling is op basis van het bestemmingsplan ‘Keldonk’ uit 2011 niet mogelijk. Daarom is een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan noodzakelijk. De gemeente is nu akkoord, maar ook de gebiedsaanduiding ‘stedelijk gebied’ van de provincie moet afgestemd moeten worden op het project. Ook een herbegrenzing is dus nodig. Deze herbegrenzing zal bij de provincie aangevraagd worden. Het college geeft het ontwerpbestemmingsplan vrij voor terinzagelegging. Het ontwerpbestemmingsplan is hier in te zien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant