Pierre Cops is beeldend kunstenaar en graficus.
Pierre Cops is beeldend kunstenaar en graficus.

Expo cursisten tekenen en schilderen op de Noordkade

Algemeen 315 keer gelezen

VEGHEL | Liefhebbers van diverse grafische druk- en schildertechnieken kunnen tot en met 25 mei aanstaande het veelzijdige werk bewonderen van de teken- en schildercursisten van Phoenix-docent Pierre Cops, op de Noordkade in Veghel. Van grafiek tot kleine etsen, zeefdrukken en schilderijen: vele bijzondere technieken passeren de revue. Een boeiende tentoonstelling van individuen die in groepsverband een geheel eigen beeldtaal weet te ontwikkelen.

De expositie omvat het werk van de teken- en schildercursisten die wekelijks op maandagavond en dinsdagochtend bij Phoenix Cultuur les krijgen van Pierre Cops. Tijdens de cursus leren deelnemers over vorm, structuur, compositie en kleuren en het gebruik van verschillende materialen. Ze schilderen stillevens, portretten of landschappen met aquarel, olieverf of acrylverf. Ook wordt er volop aandacht besteed aan grafische technieken; zo is er voldoende ruimte om te experimenteren met etsen, zeefdrukken of een van de vele andere ambachtelijke technieken. De expositie omvat daarom een grote variëteit aan technieken en visies op de schilderkunst en grafiek. Van volledig abstracte schilderijen met enkel strenge lijnen en een spannend kleurenspel tot zeer realistische portretten waarin de menselijke emotie en zijn expressie worden onderzocht. Dit jaar is er ook grafiek te zien; realistische zeefdrukken van dieren, kleine etsen van een landschap en minimalistische etsen in kleur.
De expositie is tot en met 25 mei te zien in de foyer op de eerste verdieping van de Cultuurfabriek op de Noordkade in Veghel. Cops verzorgt ook in het nieuwe cursusseizoen teken- en schildercursussen op de Noordkade in Veghel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant