Koploper Volharding ontvangt zondag rode lantaarndrager Venhorst
Koploper Volharding ontvangt zondag rode lantaarndrager Venhorst Foto: Peter Kuijpers

2F: Volharding heeft kampioenschap voor het grijpen. CHC, Heeswijk en Volkel gaan voor periode-3

Voetbal 1.300 keer gelezen

Eigenlijk mag het Vierlingsbeekse Volharding de titel niet meer ontgaan. Zondag tegen ‘keffertje’ Venhorst mag dat niet misgaan. Het verschil zondagavond moet dan nog zes punten zijn met volger SVSSS dat zelf Emplina ontvangt. In de derby EVVC – Heeswijk zijn de belangen bij beiden verschillend. Booming is CHC dat grootse plannen heeft wat betreft periode-3 en met negen uit drie daar de leider is. Op Moederdag komende zondag kan het allemaal nog wel eens heel spannend gaan worden. Nog even voor de goed orde: Alleen de nummer 14 degradeert rechtstreeks waar de nummers 12 en 13 nacompetitie spelen.

Door: Peter Kuijpers

Het Bossche CHC is prima bezig. Als de club wéér geen terugval krijgt ligt periode-3 nog helemaal open bovendien leidt CHC met negen uit drie. Aan DAW Schaijk dat aast op overnamen van een periode van de kampioen of zelf nog vol gaat voor de laatste periode waar tenslotte nog zes wedstrijden voor gespeeld moeten worden. Het kan toch niet zo zijn dat de ploeg uit Schaijk die dit seizoen zo sterk voor de dag kwam naast alle prijzen gaat pakken. Zondag de Schaijkse slimheid tegen de Bossche bluf. Om 14. 00 uur wordt er op de Schutskamp afgetrapt.

EVVC – Heeswijk
Een echte derby alleen al omdat de velden binnen vijf kilometer van elkaar liggen. Belangen zijn er voor beiden alleen op een ander niveau. EVVC gaat voor klassenbehoud, waar Heeswijk op drie punten staat van koploper CHC in periode-3. Mooi duel waar op De Zwaan om 14.30 uur wordt begonnen.


Sebastiaan de Schouwer en Terry van Steenbergen oud-Blauw Gelers in Heeswijkse dienst - Credit

Volkel – Helvoirt
De ploeg van de Eeuwsels doet het zo slecht nog niet. Dat het sprokkelen wordt wat punten betreft mag geen discussie. Uit de tweede klasse degradeert één ploeg rechtstreeks. De ploeg die daar het meeste naar opteert is natuurlijk Venhorst hoe dapper de ploeg zich ook weert of op zijn Brabants: ‘De kont tegen de krib zet.’ Plek twaalf en dertien geven verplichting tot deelname aan de degradatie competitie. Een blik op de ranglijst maakt duidelijk dat zich dit afspeelt tussen EVVC, Real Lunet en Vianen Vooruit. Volkel staat daar vijf punten boven hetgeen nog geen garantie geeft voor een rustig leven wat dat betreft. Winst zondag op Helvoirt zou een belangrijke stap zijn bovengenoemde competitie te ontlopen. Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Bezemer voor aanvang.

Real Lunet – Vianen Vooruit
Hoe vaak we trainers horen zeggen dat Real lunet zulk leuk voetbal speelt is ontelbaar. Feit is dat er toch een wisselvalligheid over het team hangt. Vianen Vooruit moet als de sodemieter punten verzamelen. Deze redactie was afgelopen zaterdag aan de Koekbaksestraat voor een interview met Robbie van Raaij, die op 20 mei zijn uitgestelde afscheidswedstrijd krijgt, waar veel clubmensen aanwezig waren. Van materiaalman tot koffiedame waren allen overtuigd dat hun club niet zal degraderen en ook niet gaat deelnemen aan de degradatie nacompetitie. Om dit verhaal gestalte te geven zijn punten dan onontbeerlijk te beginnen in Vught. Zondag op Sportpark Berghuizen geeft scheidsrechter Verkoeijen om 14.30 uur het beginsignaal.


Tim van den Brand hier op archieffoto nog altijd belangrijk voor het team van trainer Erik Meulendijk

Prinses Irene – Olympia’18
Voor beide teams is er weinig meer te halen. Misschien dat beide trainers dit niet in dank afnemen, maar meer kunnen we er niet van maken. Kampioen of periodes lijken mijlen ver weg en degraderen dat gelooft ook niemand. Wellicht een leuke verbetering voor de stand en het zelfvertrouwen. Twee teams die zich manifesteren als prima middenmoters. Olympia’18 krabbelde op uit een dal waar het 2022 slecht begon met als dieptepunt de 8-3 nederlaag bij Emplina. Daar heeft de club van Wil Beijer zich keurig van hersteld en koestert zich in het middenrif van 2F. Prinses Irene liet zich na zeven punten uit de laatste drie duels afgelopen zondag verrassen in de thuisderby tegen EVVC. Het wordt een strijd zondag wie komt of blijft in het linkerrijtje. Om 14.30 uur fluit hier scheidsrechter Nick Ooms voor aanvang.

Volharding – Venhorst
De nummer één tegen de nummer laatst veertien. Trainer Johan Vullings van Volharding zal alles uit zijn boek Prestatiepsychologie moeten halen om de heren er bewust van te maken dat je niet ‘zomaar’ van Venhorst wint. Met keffertje in deze header bedoelden we dat Venhorst, als rode lantaarndrager, wél uit won bij  kampioenskandidaten SVSSS en DAW Schaijk. Bovendien verloor Volharding de hoofdpijnwedstrijd thuis van Volkel. Het blijft voetbal waar Real Madrid en Manchester City woensdag het bewijs van leverde. Op het sfeervolle Soetendaal trappen Volharding en Venhorst op de klassieke tijd van half drie af waar Chryso Konings de scheidsrechters is.

Programma komende zondag 8 mei
CHC - DAW Schaijk
EVVC - Heeswijk
Volkel - Helvoirt
Real Lunet - Vianen Vooruit
Prinses Irene - Olympia’18
Volharding - Venhorst
SVSSS - Emplina

Stand:
1.Volharding 20-46
2.SVSSS 20-40
3.DAW Schaijk 20-37
4.CHC 20-36
5.Emplina 20-34
6.Heeswijk 20-29
7.Olympia’18 20-29
8.Prinses Irene 20-27
9.Helvoirt 20-25
10. Volkel 20-23
11.Real Lunet 20-18
12.EVVC 20-18
13.Vianen Vooruit 20-17
14.Venhorst 20-10


Heeswijkers Sebastiaan de Schouwer van Tjerry van Steenbergen kwamen uit de Blauw Geel'38 school
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant