<p>Het voormalig bestuur van De Bengelenbak voor de voelwand. V.l.n.r. Frank Voortwist, ALida van de Snepscheut, Tonny van der Wijst, Wil Panjer en Gr&eacute; Stroop.</p>

Het voormalig bestuur van De Bengelenbak voor de voelwand. V.l.n.r. Frank Voortwist, ALida van de Snepscheut, Tonny van der Wijst, Wil Panjer en Gré Stroop.

(Foto:)

VIP de Bengelenbak schenkt voelwand aan Natuurtuin ‘t Bundertje

  •   keer gelezen

VEGHEL | De ‘VIP de Bengelenbak’ werd twee jaar geleden definitief gesloten. Talrijke peuters werden in bijna vijftig jaar door vrijwilligsters opgevangen, vermaakt en speels ‘geschoold’. Met het geld dat over bleef is er een houten voelwand en een groot vergrootglas geschonken aan Natuurtuin ‘t Bundertje.

Een passend definitief afscheid van de Bengelenbak was lange tijd onmogelijk door corona. Toen samenzijn weer enigszins mogelijk werd, kregen alle leidsters die jarenlang geheel vrijwillig de Bengelenbak draaiende hielden, een boottocht met lunch aangeboden en verkenden zij per elektrische step de omgeving van Veghel. Vervolgens bleef er nog een respectabel bedrag over, waarvan de statuten vermeldden dat het geschonken moest worden aan een kind-gerelateerd doel. Aangezien het Bengelenbakbestuur veel ophad met natuur en toekomst, kwam ‘Natuurtuin ’t Bundertje’ in beeld. Op vrijdag 29 april vond de definitieve, feestelijke onthulling van de voelwand en het vergrootglas plaats bij ‘t Bundertje. De hoop werd uitgesproken dat veel Veghelse peuters en kinderen van de voelwand en het vergrootglas gebruik gaan maken.

Meer berichten