DJ Hitmaestro treedt op in de tent.
DJ Hitmaestro treedt op in de tent.

Feesten, buurten & swingen op Rock Am Ringoven

Algemeen 810 keer gelezen

MARIAHEIDE | Bertje’s Wij in Mariaheide wordt zaterdag 14 mei om 15.00 uur omgetoverd in een spetterend festivalterrein. De achtste editie van Rock Am Ringoven staat dan op het punt van beginnen en de liefhebbers van goede muziek, gezellige mensen, koel bier en knapperige frietjes stromen weer toe. Alle remmen mogen los met topattracties als Wild Romance, Best of Foo, DJ Hitmaestro, Quotation, Rattleshake Snake en meer. 

De bands op Rock Am Ringoven spelen op twee podia zodat er altijd veel te beleven is. Na 21.00 uur verandert de tent bovendien in een dans arena met diverse feestartiesten, in het bijzonder DJ Hitmaestro die zijn publiek alle hoeken van het muzikale spectrum laat zien. Hitmaestro is een allemansvriend omdat hij voor ieder wat wils draait, maar ook vanwege zijn goedlachse karakter. 

Podium
De organisatie laat weten: “Buiten op het grote podium staan de toppers van dit jaar zoals Wild Romance, de legendarische band van Herman Brood. Wild Romance is nog steeds een zeer geoliede en meer dan Broodwaardige rock & roll-machine. Grote hits als ‘Saturday Night’ en ‘Never Be Clever’ zorgen voor een feest van herkenning. Best of Foo combineert pure power met meer ingetogen momenten en schakelt daarmee moeiteloos tussen de stijlen die Foo Fighters zo kenmerken. Met hun strakke gitaarriffs, stevige drumpartijen en meerstemmige zang weet Quotation de sound van Status Quo bijzonder dicht te benaderen. Rattlesnake Shake speelt al meer dan 28 jaar rockcovers vol originele invalshoeken en spelvreugde op elk festival, jeugdhonk, rockhok, motortreffen, poptempel en concertzaal. Spiet stoned en frenz, voor al uw feesten en kampvuren, laten hun publiek heerlijk meezingen tijdens een reis langs verschillende rock grootheden. 305 brengt een mix van pop en luister songs met invloeden van rock, country en jazz met daarbij zeer herkenbaar de vierstemmige zangpartijen. Black Djangos, een psychedelic surf rock band, brengt spookachtige geluidscollages en bezwerende vocals, geïnspireerd door horror comics en cult movies. Een sonic revival met veel reverb en twang. Hammerite speelt een overtuigende set boordevol classicrock en hedendaagse gitaarhits. Classics, metal en rock zónder roest. Tot slot de podiumbeesten van Fatburger. Zij maken al 30 jaar de regio en ver daarbuiten onveilig met hun smeuïge cocktail van oude en nieuwe rock klassiekers.”

Sfeer
“Hoe goed de bands ook spelen, hoe opzwepend de DJ’s ook zijn, veel bezoekers van Rock Am Ringoven komen voor gezellig buurten in een gemoedelijke sfeer”, vertelt de organisatie. “De buurtbewoners van de Ringoven in Mariaheide zorgen dat dat de grootste attractie van Rock Am Ringoven blijft.” Kinderen zijn daarbij óók van harte welkom met gratis entree. Speciaal voor hen is er de Get in de Ring Kids Top 40. Dit duurt tot 19.00 uur. Het festival gaat daarna voor de volwassenen nog door tot 01.00 uur.

Praktisch
Kaarten kosten 17,50 euro in de voorverkoop online en bij D’n Brouwer in Mariaheide. Aan de dagkassa betaal je 20 euro. Meer info op rockamringoven.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant