<p>De Kilsdonkse molen in Heeswijk-Dinther.</p>

De Kilsdonkse molen in Heeswijk-Dinther.

Lentemarkt tijdens Molendagen bij Kilsdonkse molen

  •   keer gelezen

HEESWIJK-DINTHER | Bij de Kilsdonkse molen in Heeswijk-Dinther vindt tijdens de Nationale Molendagen op zondag 15 mei een lentemarkt plaats van 10.00 tot 17.00 uur. Beide molens zullen in werking zijn en rondleiders en molenaars kunnen nog het een en ander verduidelijken of toelichten. Ook wordt er met de fluisterboot gevaren.

De organisatie meldt: “Na vier jaar kunnen we eindelijk weer het terrein feestelijk aankleden met achttien kramen en de vlaggenlijnen in de molen hangen. De braderie heeft voor elk wat wils met onder meer streekproducten, hosta’s, de imker, hebbedingetjes, IVN, moes en tuin, een abdijbiertje, verse asperges en aardbeien en natuurlijk onze eigen molenproducten. Er is een mogelijkheid om goede doelen te steunen door aankoop van planten, bloemen en sieraden voor stichting ALS en Haarwensen. De horeca heeft met zijn grote buitenterras een heerlijke plek om te kunnen genieten van een drankje en een hapje. In de middag zal het orkest ’T Kumt Wel er ook nog een muzikaal tintje aan geven. Reden genoeg dus om een kijkje te komen nemen.”

Kinderen
Ook aan de kinderen is gedacht. “Zij kunnen naar hartenlust springen op een luchtkussen, luisteren naar de verhalenverteller, zien hoe een mand gevlochten wordt en misschien willen ze het zelf wel eens proberen.”

Praktisch
De Kilsdonkse molen ligt aan de Kilsdonkseweg 4-6 in Heeswijk-Dinther. Kijk voor meer informatie over de molen op www.kilsdonksemolen.nl.

Meer berichten