<p>De Keldonkse molen.</p>

De Keldonkse molen.

(Foto: )

Nationale Molendag, tractoren en rondleiding bij Keldonkse molen

  •   keer gelezen

KELDONK | Het belangrijkste molenevenement van Nederland, Nationale Molendag, vindt plaats op 14 en 15 mei. Honderden oude wind- en watermolens door heel Nederland openen deze dagen weer hun deuren om bezoek te ontvangen. Ook korenmolen De Hoop in Keldonk is tijdens Nationale Molendag 2022 te bezichtigen van 10.00 tot 16.00 uur. 

Op zondag 15 mei zijn er op het molenterrein diverse leuke activiteiten en een informatieve rondleiding. Ook op zaterdag 14 mei is de molen geopend. Die dag is er een beperkt nevenprogramma. 

Zaterdag 14 mei
Ook op zaterdag 14 mei is de molen geopend. Deze zaterdag kent in vergelijking met zondag een beperkt nevenprogramma. Hierdoor heeft de molenaar voldoende tijd molenliefhebbers de bijzonderheden van de Keldonkse molen te laten zien.

Zondag 15 mei
Op zondag 15 mei is het molenterras geopend en kan de molen bezichtigd worden. De molenaars vertellen de bezoekers over de historie en de werking van de molen. Op het molenterrein zijn een tiental oude tractoren te bezichtigen waaronder de tractor waarmee bekende Keldonkenaar Harrold goede sier maakte tijdens het TV-programma “Boer zoekt Vrouw”. Op het molenterrein staat ook een oude dorskast waarmee vroeger het graan gedorst werd. Daarnaast bakken de vrijwilligers op zondag pannenkoeken en is er speciaal voor de kinderen een luchtkussen. Op www.nationalemolendag.nl zijn de programma’s en de openingstijden van alle molens die deelnemen aan de Nationale Molendag te vinden. Kijk voor meer info op Keldonksemolen.nl.

Meer berichten