<p>De fractievoorzitters van de partijen in het college: Rien Verhagen (CDA), Miranda Kerkhof - Ulehake (HIER) en Arie de Zwart (PvdA-GroenLinks). Wilma Wagenaars (VVD) ontbreekt in verband met werk.</p>

De fractievoorzitters van de partijen in het college: Rien Verhagen (CDA), Miranda Kerkhof - Ulehake (HIER) en Arie de Zwart (PvdA-GroenLinks). Wilma Wagenaars (VVD) ontbreekt in verband met werk.

(Foto: )

Coalitieakkoord in grote lijnen bekend, Omnipark Erp moet er komen

  •   keer gelezen

VEGHEL | Naast de presentatie van het beoogd college was er woensdagmiddag in het bestuurscentrum in Sint-Oedenrode ook aandacht voor het bereikte coalitieakkoord. “Het is een intensieve periode geweest. De gesprekken waren flexibel, constructief en positief. Ik heb veel vertrouwen in de komende bestuursperiode. Samen willen we het beste voor Meierijstad”, aldus Jan Goijaarts (CDA), beoogd wethouder, namens het hele college.

CDA, HIER, VVD en PvdA-GroenLinks hebben woensdag een ‘coalitieakkoord in grote lijnen’ gepresenteerd met daarin de plannen voor de komende vier jaar. Volgens de coalitie is dit akkoord ‘in een goede sfeer en samenwerking bereikt’. Het is een akkoord op hoofdlijnen, zodat er ruimte blijft bij de uitwerking in een collegewerkprogramma, in de gesprekken met de samenleving en het debat met de gemeenteraad. Goijaarts: “Bovendien leven we in onzekere tijden. Denk aan de oorlog in Oekraïne en de stijgende hypotheekrentes. Door dit soort ontwikkelen zal ook ons kabinet keuzes moeten maken welke direct impact kunnen hebben op Meierijstad. Daar moeten we rekening mee houden.”

‘Zon op dak’
De komende bestuursperiode zet het nieuwe college van CDA, VVD, HIER en PvdA-Groen-Links in op uitvoering en geven ze prioriteit aan de volgende punten:
- Wonen en dan met name de woningbouwversnelling;
- Energiebesparing en de opwek via ‘zon op dak’;
- De projecten: het Omnipark, het Bestuurscentrum in Sint-Oedenrode, een gasloze wijk en de Strategische Visie op Meierijstad;
- Een inclusieve samenleving, waarin iedereen in Meierijstad kan meedoen;
- Een baangarantie of een zinvolle dagbesteding voor iedereen in 2025.


Wilma Wagenaars (VVD) ondertekent het coalitieakkoord. 

‘Veel energie’
“Door de grote mate van verbondenheid in Meierijstad ziet de coalitie de toekomst met vertrouwen tegemoet. Samen willen we het beste voor Meierijstad. Doordat Meierijstad staat als een huis, kunnen we toekomstige uitdagingen aan. Vanuit een basis van vertrouwen: Thuis in Meierijstad, zien we de nieuwe bestuursperiode met veel energie tegemoet”, aldus Goijaarts.
Het coalitieakkoord Thuis in Meierijstad is hier terug te vinden.

Lees meer over het coalitieakkoord in de Stadskrant Veghel van 18 mei.

Meer berichten