<p>De certificering werd gevierd met een borrel.</p>

De certificering werd gevierd met een borrel.

(Foto:)

Phoenix Cultuur toekomstbestendig, ontvangt certificaat

  •   keer gelezen

VEGHEL | Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) concludeert dat Phoenix Cultuur toekomstbestendig is. Hiermee heeft het centrum voor kunst- en cultuureducatie in Meierijstad een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen en voldoet Phoenix Cultuur aan de kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties in Nederland.

Phoenix Cultuur sloeg bijna zeven jaar geleden, in 2015, haar vleugels uit. De organisatie vertelt: “In deze zeven jaar leveren we, nu bewezen door het behalen van het certificaat, nog steeds kwalitatief goed werk en is zijn we financieel gezond en toekomstbestendig, een mooie basis voor de komende jaren.” Barbara Brouwer, directeur van Phoenix Cultuur: “De certificering was een intensief traject, maar het resultaat bevestigt waar wij elke dag met professionaliteit en met passie aan werken: zoveel mogelijk inwoners van Meierijstad, jong en oud, in aanraking brengen met kunst- en cultuureducatie. Ik ben trots op alle collega’s: docenten, ondersteunend personeel en vrijwilligers, dat we dit samen met elkaar in zo’n korte periode hebben bereikt.” De auditor van CBCT zegt: “Phoenix Cultuur heeft zichzelf goed op de kaart gezet en is een financieel gezond en toekomstbestendige organisatie. Door intensief samen te werken bereikt Phoenix Cultuur een versterking en vergroting van het aanbod en inzet van de mensen, processen en ondersteuning. Het auditteam heeft er alle vertrouwen in dat Phoenix Cultuur in de komende periode toekomstbestendig zal zijn.” 

Certificaat
Phoenix Cultuur meldt dat zij op veel onderwerpen positief en boven het landelijke gemiddelde heeft gescoord. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Met het certificaat heeft Phoenix Cultuur de bevestiging gekregen dat de organisatie, functies en diensten op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig. De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid in heel Nederland.

Meer berichten