<p>Feest op het schoolplein van De Uilenbrink.</p>

Feest op het schoolplein van De Uilenbrink.

(Foto:)
FOTO’S + VIDEO

De Uilenbrink eindigt feestweek met muzikale grande finale: ‘Een groot spektakel’

  •   keer gelezen

VEGHEL | De Uilenbrink bestaat 45 jaar. De afgelopen week werd er op de Veghelse basisschool meerdere malen stilgestaan bij deze mijlpaal. Afgelopen vrijdagmiddag vond de grande finale plaats. Alle 450 leerlingen van De Uilenbrink deden mee aan een schoolpleinconcert. Directrice Marly de Jong glom na afloop van trots: “Ik heb nog nooit zoveel glimlachen gezien, van zowel onze leerlingen als alle ouders. Het was een groot spektakel.”

Aan de hand van Fort van de Verbeelding veranderde het schoolplein van De Uilenbrink vrijdag in een vrolijke en muzikale menigte. De kinderen van de Uilenbrink maakten muziek op eigen gemaakte instrumenten. Op een paar schoonheidsfoutjes na verliep het optreden goed. “De kinderen hebben maar een weekje kunnen repeteren. Als je dan zoiets moois speelt met z’n allen. Geweldig”, vindt De Jong.


Verjaardag
De leerlingen van De Uilenbrink genoten zichtbaar van het musiceren en alle aandacht van ouders en opa’s en oma’s. Het schoolplein stond goed vol. “Het is een mooie manier om samen de 45-jarige verjaardag van onze school te vieren. Ik vond het superfijn dat er zoveel belangstellenden waren”, aldus De Jong.

Lees meer over 45 jaar De Uilenbrink in de Stadskrant Veghel van 18 mei.

Meer berichten