<p>Na het afronden van de opleiding kun je IVN natuurgids worden.</p>

Na het afronden van de opleiding kun je IVN natuurgids worden.

(Foto:)

Informatieavond over Natuurgidsenopleiding IVN

  •   keer gelezen

VEGHEL | De IVN start komend najaar met een IVN Natuurgidsenopleiding: “Een opleiding waarbij je niet alleen veel leert over planten, dieren, samenhang van dit alles (ecologie), relaties tussen mens, natuur en milieu maar ook wordt opgeleid om dit tijdens bijvoorbeeld excursies als natuurgids over te brengen.” Op dinsdag 24 mei om 20.00 uur is er een informatieavond in Uden.

De opleiding start in het najaar en bestaat uit ongeveer dertig lesavonden en twintig excursies, verspreid over anderhalf jaar. Rini Kerstens is hoofddocent en daarnaast zijn er enkele gastdocenten. Tevens is er een afstudeeropdracht die in groepsverband wordt uitgevoerd. IVN: “Aan deze opdracht en aan het natuurweekend tijdens de opleiding, denken vele natuurgidsen nog jaren met plezier terug als dé hoogtepunten.”

Praktisch
Voor de opleiding, inclusief het natuurweekend, wordt van de cursisten een eigen bijdrage gevraagd van 350 euro. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij een bepaalde mate van basiskennis van de natuur hebben en lid worden van IVN. De opleiding wordt georganiseerd door vier IVN afdelingen waaronder IVN Veghel.

Informatieavond
Op 24 mei 2022 is er een informatieavond in de Groenhoeve, Artillerieweg 3 in Uden. De avond begint om 20.00 uur, aanmelden is niet nodig. Je kunt je tot 24 juni inschrijven. Kijk voor meer informatie op ivn-veghel.nl of neem contact op met Fer Kalis op 06 51 75 25 25 of via secretariaat@ivn-veghel.nl.

Meer berichten