Archieffoto: Zomercarnaval in de Molenstraat.
Archieffoto: Zomercarnaval in de Molenstraat.

Zomercarnaval in de Molenstraat: ‘Dag vol spektakel’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Dè Wel Jaaó heeft bekend gemaakt dat er dit jaar toch nog een editie van zomercarnaval komt. Op zaterdag 9 juli verandert de Molenstraat tussen 16.00 uur en 01.00 uur in een dansende mensenmassa. Het Veghelse blaaskapel Dè Wel Jaaó neemt de organisatie weer voor haar rekening. “Alle seinen staan op groen. Het gaat een mooie dag worden vol spektakel”, hoopt Jurriaan Banens.

De eerste editie van zomercarnaval vond plaats in 2016. Organisator Dè Wel Jaaó besloot toen om het feest in de even jaren te houden. In 2018 volgde dan ook editie twee. Daarna bleef het stil. Muzikaal leider van Dè Wel Jaaó Jurriaan Banens legt uit waarom: “We zijn het alweer bijna vergeten, maar in verband met corona was het in 2020 niet mogelijk om een dergelijk feest te houden. Daarom heeft Veghel tot 2022 moeten wachten op de derde editie.” De voorbereidingen zijn later begonnen dan gebruikelijk. Het 33-jarig jubileum van het blaaskapel moest namelijk in het begin van dit jaar ook nog gevierd worden. “Toch hebben we besloten om zomercarnaval door te laten gaan. Wij zijn een actieve groep en graag bezig. Dè Wel Jaaó heeft verder genoeg kennis in huis om het in een redelijk korte tijd toch voor elkaar te krijgen. Bovendien ligt er nog een compleet draaiboek klaar wat ooit in elkaar is gezet door Robert Danse. En als we ergens vastlopen dan doen we een beroep op ons netwerk”, vertelt Banens.

Grote publiekstrekker
De muzikaal leider is nog in onder handeling met een grote publiekstrekker. “Maar dat is nog niet zo eenvoudig. Er is deze zomer zoveel te doen dat veel artiesten al helemaal volgeboekt zijn, maar het gaat goed komen. Daar ben ik van overtuigd.” Wel definitief is de komst van onder andere Marcel Janssen, Maywood, verschillende samba bands en Rythm All Stars. Die laatste is geen onbekende. In 2016 en 2018 zette de tropische band de Molenstraat al eens in vuur en vlam. “Zij stralen zoveel energie uit. Tijdens dit optreden voel je echt wat zomercarnaval is. Je waant je, als het weer een beetje meezit, even in Brazilië”, belooft Banens. Hij vervolgt: “Verder komen er verschillende blaaskapellen uit de hele regio naar Veghel. En de meeste daarvan halen een hoger niveau dan wij”, lacht hij. In de Molenstraat komt weer een rode loper te liggen en verschillende acts zullen zich afspelen midden tussen het publiek. Ook voor kinderentertainment wordt gezorgd. “Het wordt een gezellige dag waar van alles te zien en te beleven is. Er zijn zes horecazaken uit de Molenstraat die meedoen en hun gerechten presenteren aan het grote publiek. Daarnaast komen er barretjes te staan waar mensen hun drankjes kunnen bestellen. Wij hebben er ontzettend veel zin in en vinden het leuk om iets terug aan Veghel te geven.”
Een gedeelte van de opbrengst wordt gedoneerd aan de strijd tegen Duchenne. Duchenne is een ernstige erfelijke spierziekte. De spieren worden steeds verder aangetast en verzwakt, waardoor de meeste patiënten al vanaf hun kinderjaren afhankelijk worden van een rolstoel.

Zomercarnaval in de Molenstraat is gratis te bezoeken. Het definitieve programma wordt later bekend gemaakt.

Meer berichten