Foto:

Geheid Goed wandeling in en om Mariaheide

  •   keer gelezen

Geheid Goed wandeling Mariaheide

MARIAHEIDE | Dit jaar wordt er weer een Geheid Goed wandeling georganiseerd. Die vind dit keer plaats op zondag 29 mei. De route start bij Café D’n Brouwer aan het Dobbelsteenplein in Mariaheide.

De organisatie laat weten: “In de coronatijd zijn velen fanatieker gaan wandelen. Immers was het één van de weinige opties die we hadden om toch nog van de buitenlucht te kunnen genieten. Nu er veel mensen het wandelen in deze tijd hebben (her)ontdekt, hopen wij dat zij het ook leuk vinden om er mee door te gaan. Immers naast ontspanning is het ook nog eens goed voor de gezondheid en kun je op een mooie manier genieten van de natuur om ons heen. In samenwerking met de ZLTO bestaat de mogelijkheid om onderweg iets meer te weten te komen over bepaalde agrarische producten, zoals aardbeien en asperges. De rustpost ligt dit jaar tussen Mariaheide en Uden, waar wat te drinken en te eten gekocht kan worden. De wandeling eindigt ook bij D’n Brouwer, waar er nagepraat kan worden.”

Praktisch
Deelnemers kunnen kiezen uit vijf afstanden, 5, 10, 20, 30 en 40 kilometer. Bij inschrijving krijg je de route mee op papier, maar deze wordt ook met pijlen aangegeven. De route is zoveel mogelijk over autoluw/-vrij. “Daarnaast is het grootste gedeelte van de route van 30 en 40 km over verharde wegen, een goede oefening voor diegenen die ook de uitdaging van de 4-daagse aangaan”, aldus de organisatie. De 40 kilometer start tussen 7 en 8, de 30 kilometer tussen 7 en 9, de 20 kilometer tussen 7 en 10 en de 10 en 5 kilometer tussen 8 en 12. Deelname kost 3 euro voor alle afstanden, 2 euro voor leden van de wandelbond. Voor meer informatie kun je mailen naar WandelingGeheidGoed@gmail.com.

Meer berichten