Thijmen de Ruijter scoorde weer voor Volkel (foto: Peter Kuijpers)

2F: CHC is derde periodewinnaar in deze klasse, Volkel speelt zich vrij na winst op Olympia’18

Voetbal 892 keer gelezen

Bovenin zijn de zaken beslecht. Volharding ontkurkte de champagne en is de terechte kampioen. Periode kampioenen zijn SVSSS, CHC, en de overnemer van de periode titel van Volharding. Dat wordt de hoogst geplaatste en nog niet in het bezit van een periode. Emplina en DAW Schaijk zijn hier de twee puntgelijke kanshebbers. Met nog twee wedstrijden voor de boeg heeft Venhorst na de winst op Prinses Irene nog alle kans het degradatie spook te ontspringen. Dus, het wordt nog spannend de komende twee weken. Michaël van Doren trainer van Venhorst bedankt voor de uitnodiging van onze redactie voor de BBQ op De Voskuilen.

Venhorst won vanmiddag met 2-0 van het bezoekende Prinses Irene en gaf zichzelf zo nog alle kans om in de laatste twee wedstrijden. Joep van den Bosch scoorde voor rust de 1-0 voorsprong. Na rust was het de ‘coming man’ van Venhorst Senna van Creij die de 2-0 eindstand bepaalde. Na afloop van de wedstrijd Venhorst - Prinses Irene werd Luuk van den Boogaard verkozen tot voetballer van het jaar en bij de dames viel die eer aan Maartje Elbers de verloofde van de herstellende Thijs van Sleeuwen. Het blijft in de familie bij Venhorst. Voor Van den Boogaard is het en mooie oeuvreprijs. Mister Venhorst stopt aan het einde van het seizoen met voetballen. Aanvaller Van Sleeuwen hoopt dan weer aan te kunnen sluiten.

Luuk van den Boogaard en Maartje Elbers werden na afloop verkozen tot voetballers van het jaar bij Venhorst (foto Eric Elbers)

Volkel – Olympia’18 4-0
Volkel heeft een prima prestatie geleverd door zich vrij te spelen van nacompetitie. Het won met 4-0 van het bezoekende Olympia’18. Na een 0-0 ruststand opende gelegenheidsaanvaller Thijmen de Ruijter naar 1-0. Bodie Jilesen en Bram van der locht bepaalde de stand op 3-0. Het laatste woord was voor Luuk Riepe die in de slotseconden de 4-0 realiseerde.

Emplina – Heeswijk 2-1
Voor de verandering ging Heeswijk eens een keer onderuit in een uitwedstrijd. De ruststand was 1-0 in het voordeel van de Empelaren. Na rust was het Stan van de Kuijl die voor de gelijkmaker tekende. Maar uiteindelijk kwamen de gastheren weer op voorsprong wat ze ondanks een aandringend Heeswijk niet meer afgaven.

EVVC – CHC 0-1
Het feit dat je vele kansen schept geeft nog geen recht op een overwinning. Misschien een redactiewijsheid, maar CHC had aan een treffer voldoende en is nu definitief in het bezit van periode-3. De Bosschenaren kennen in deze competitie een sterke eindfase. Het is een andere wijsheid dat de laatste periode kampioen meestal in een puike vorm steekt. Hetgeen nog wat beloofd over drie weken.

DAW Schaijk - Helvoirt 5-1
Een ruime zege voor de ploeg van trainer Rob van der Ven. De gasten namen al na acht minuten een 0-1 voorsprong door Jeroen de Bever. De vreugde duurde echter maar drie minuten waar Bart Vos op aangeven van Roel Janssen DAW langszij schoot. Na een half uur was er de voorsprong voor DAW door Roel Janssen op aangeven van Jacco van der Heijden: 2-1. Na rust vielen de doelpunten snel na een paar grote kansen die niet rendeerde. Het tweetal Jacco van der Heijden 2x en Mark Megens waren verantwoordelijk voor de 5-1 eindstand op D’n Heuvel. Samen met Emplina gaat DAW nek-aan-nek voor de overname van de periode van kampioen Volharding. DAW speelt nog uit bij Prinses Irene en thuis tegen Heeswijk, Emplina gaat nog naar Olympia’18 en speelt thuis tegen Helvoirt.