<p>Patrick van den Elzen en Sam van Dommelen.</p>

Patrick van den Elzen en Sam van Dommelen.

Patrick uit Zijtaart gaat bikkelen voor kinderen met Duchenne

  •   keer gelezen

ZIJTAART | Patrick van den Elzen uit Zijtaart gaat van 11 tot en met 17 september deelnemen aan Duchenne Heroes, een mountainbike/graveltocht waarbij je zeven dagen op rij, 100 kilometer per dag fietst. De start is in Duitsland en de route loopt via Luxemburg en België naar de finish bij het drielandenpunt in Vaals. Zeven dagen bikkelen voor kinderen met Duchenne spierdystrofie.

Patrick heeft met zijn deelname aan deze monstertocht heeft maar één doel voor ogen: zoveel mogelijk geld bij elkaar halen voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne. Dorpsgenoot Sam van Dommelen heeft deze ziekte, voor hem en alle andere kinderen met Duchenne gaat Patrick fietsen. Patrick vertelt: “Als je met Duchenne spierdystrofie, kortweg DMD, geboren wordt, breken je spieren langzaam maar zeker af en word je steeds minder sterk. De gemiddelde levensverwachting is gestegen van 16 naar 30 jaar, maar dat is natuurlijk nog steeds veel te kort. Daarom is er nog veel meer geld nodig voor onderzoek en ontwikkeling van medicijnen.”

Sponsoring
“We streven naar een minimum sponsorbedrag van 5000 euro”, aldus Patrick. “Door vele donaties van familie, vrienden, collega’s en bekenden hebben we inmiddels al een mooi bedrag ingezameld, maar helaas nog niet genoeg. We willen zo veel mogelijk sponsorgeld ophalen.” Als je een donatie wil doen kan dit via duchenneheroes.nl/patrick-van-den-elzen-pepteam4sam.


‘Er is nog veel meer geld nodig voor onderzoek’


“Samen met Pepteam4Sam gaan we een gezellige pub quiz organiseren op vrijdag 1 juli in samenwerking met Zaal Kleijngeld. Nadere informatie volgt binnenkort. Reserveer de datum maar vast.”

Camper gezocht
Voor het verblijf en de verplaatsingen tijdens de tocht zijn Patrick en zijn vrouw Lea, die meegaat als begeleider en vrijwilliger, nog op zoek naar een kleine camper. Patrick: “Dus bent u, of kent u, iemand die een camper tegen een kleine vergoeding beschikbaar wil stellen van 9 tot en met 19 september? Dan horen we het heel graag.” Mail of bel dan met Patrick via patrickvandenelzen@hotmail.com of 06 15 60 93 04.

Meer berichten