Ingrid Wolvers en Tom Dona zijn bezig met inpakwerk in het atelier.
Ingrid Wolvers en Tom Dona zijn bezig met inpakwerk in het atelier. Foto: Koen de Visscher

Winkel en atelier Kook Kunst Tinks biedt haar diensten aan

Algemeen 611 keer gelezen

VEGHEL | Bij winkel en atelier Kook Kunst Tinks, gevestigd in de Proeffabriek op de Noordkade, verrichten mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt uiteenlopende werkzaamheden. Ze werken bijvoorbeeld met textiel of mozaïek en ze maken kaarsen en schilderwerk, allemaal voor de winkel. “Maar we staan ook open voor werkzaamheden voor andere bedrijven”, vertelt activiteitenbegeleidster Corina Bellinga. 

Tom Dona en Ingrid Wolvers (zie foto) verrichten inpakwerkzaamheden. Tom voor een bedrijf dat een grote bingo organiseert. Ingrid pakt eigen producten in die straks deel uit maken van een ‘goodie bag’. Heb jij ook inpakwerk, mailing of andere werkzaamheden met een repeterend karakter dan nemen de mensen van Tinks het graag uit handen. “Een goed voorbeeld zijn kerstpakketten, maar het kan van alles zijn. Ook kleine dingen. Voor de mensen hier is het ook fijn. Ze maken mooie producten en kunnen er dagelijks even uit om andere mensen te treffen. Het eigen werk brengt ook ritme aan in de week. Het heeft echt meerwaarde om deel uit te maken van de maatschappij.”

Tinks
Tinks is een maatschappelijke onderneming vanuit SWZ. Deze organisatie ondersteunt mensen met een lichamelijke of meervoudige beperking en niet-aangeboren hersenletsel. Corina: “Sinds zes jaar zitten we hier met het open atelier, maar de winkel is in 2000 al begonnen. Iedereen is welkom om de winkel en het atelier binnen te lopen en een kijkje te nemen. Daarnaast hebben we ook ruimte voor nieuwe cliënten.” Dus heb je een afstand tot de arbeidsmarkt en zou je bij Tinks willen werken? Dan kun je contact opnemen door te mailen naar kookkunsttinks@swzzorg.nl of te bellen naar 0413 78 22 21. Kijk voor meer informatie op Tinks.nl of op de Facebookpagina.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant