Geel-Zwart blijft hele seizoen ongeslagen in thuiswedstrijden

Sport 594 keer gelezen

VEGHEL | De laatste thuiswedstrijd van het seizoen is afgelopen zondag winnend afgesloten door Geel-Zwart Dames 1. De bezoekende dames uit Geldrop werden met .... huiswaarts gestuurd. Door de overwinning blijven de Veghelse hockeyster dit seizoen thuis sowieso ongeslagen. Een knappe prestatie.

Het was een warme zonnige dag en met een hoop supporters langs de lijn begon de wedstrijd. Het ging redelijk op en neer en beide teams waren aan elkaar gewaagd, grote kansen bleven echter uit. Langzamerhand trok Geel-Zwart steeds meer de wedstrijd naar zichzelf toe. De eerste kansen kwamen en het gevoel bij de thuisploeg zat goed. Toch bleef het scorebord op 0-0 staan.

Cherique Hutten
In de tweede helft was Geel-Zwart duidelijk de betere ploeg. De Veghelse dames maakten het spel en Geldrop kreeg het niet voor elkaar om gevaarlijk te worden. Alleen de thuisploeg vergat zichzelf te belonen. Het kwam uiteindelijk aan op het laatste kwart. De Veghelse ploeg bleef rustig en het goede spel werd voortgezet. De beloning in de vorm van de verlossende voorsprong kwam vlak voor tijd toen Lizanne van Marrewijk een afgemeten voorzet op Cherique Hutten gaf. Zij wist de bal voor de keeper binnen te tippen. Ultieme vreugde en de terechte voorsprong volgde. Met nog vijf minuten op de klok verzilverde Sophie van Mourik Broekman een strafbal: 2-0. De wedstrijd was gespeeld.

Ongeslagen
Geel-Zwart hield de drie punten in Veghel en mag nu officieel zeggen dat zij in het seizoen 2021-2022 in thuis wedstrijden ongeslagen zijn. Het seizoen is alleen nog niet afgelopen, Geel-Zwart speelt komende zondag de laatste wedstrijd in en tegen Asten Dames 1.