<p>De installatie van Elin als kinderburgemeester in oktober 2021.</p>

De installatie van Elin als kinderburgemeester in oktober 2021.

(Foto: Jos van Nunen)

Gemeente Meierijstad is op zoek naar de volgende kinderburgemeester

  •   keer gelezen

VEGHEL | De gemeente Meierijstad is op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester. De gemeente vertelt: “Je gaat veel leuke dingen doen, bijvoorbeeld het uitreiken van prijzen en officiële openingen bijwonen. Veel mensen ontmoeten en veel te weten komen over de politiek en de gemeente.” Kinderen kunnen tot en met 21 juni solliciteren.

“De kinderburgemeester vertegenwoordigt alle kinderen van de gemeente Meierijstad”, aldus de gemeente. “Hiervoor ga je regelmatig met de burgemeester of een wethouder op pad.” Daarbij worden voorbeelden als de sinterklaasintocht, de sleuteloverdracht voor het (jeugd) carnaval, de koningsspelen en openingen genoemd. “Verder wordt de kinderburgemeester betrokken bij onderwerpen die jeugd aangaan, zoals spelen, sport en onderwijs.” De nieuwe kinderburgemeester werd voorafgegaan door Rens Klaasen en Elin de Baaij.

Solliciteren
Kinderen die volgens schooljaar in groep 8 zitten kunnen solliciteren. Daarvoor maak je een korte video waarin je jezelf voorstelt en vertelt waarom je kinderburgemeester wil worden. Uit de inzendingen worden vier kinderen gekozen die op gesprek mogen komen. Daarna blijven er twee kinderen over die tijdens een tweede gesprek gaan kennismaken met burgemeester Van Rooij en de huidige kinderburgemeester Elin. De nieuwe kinderburgemeester wordt op 15 juli bekend gemaakt. Kijk voor de voorwaarden en het sollicitatieproces op de website van de gemeente.

Meer berichten