Eerder dit jaar werd nog BSO Nicolaas geopend in Boerdonk.
Eerder dit jaar werd nog BSO Nicolaas geopend in Boerdonk.

Nu haalbaarheidsonderzoek naar nieuwbouw basisschool in Boerdonk, realisatie in 2028

Algemeen 445 keer gelezen

BOERDONK | De gemeente gaat dit jaar nog een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren naar de bouw van de vervangende nieuwbouw voor basisschool Nicolaas in Boerdonk. De bouw staat pas voor 2028 gepland. “Dat het haalbaarheidsonderzoek al in 2022 wordt uitgevoerd heeft te maken met het ‘dorpsinitiatief’ om te komen tot een herontwikkeling van het centrum in Boerdonk”, aldus de gemeente.

De gemeente schrijft verder: “Om te komen tot een breed draagvlak zijn in samenspraak met alle betrokken partijen de inhoud en de opzet van het haalbaarheidsonderzoek bepaald en is dit vervolgens door ICS adviseurs in een offerte uitgewerkt.” Omdat de voorbereiding van de nieuwbouw pas voor 2026 op de agenda staat en de realisatie nog tot 2028 moet wachten zijn er in de begroting van 2022 geen middelen opgenomen voor het haalbaarheidsonderzoek. Een offerte hiervoor door ICS adviseurs komt uit op 31.000 euro. Het college heeft ingestemd om dit bedrag nu al beschikbaar te stellen

Integraal HuisvestingsPlan
Het haalbaarheidsonderzoek is onderdeel van het door de raad vastgestelde Integraal HuisvestingsPlan (IHP) Onderwijs 2022- 2037. Naast de nieuw te bouwen school is er ook sprake van een mogelijke herbestemming van de Sint Servatiuskerk en gemeenschapshuis D’n Hazenpot.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant