+VIDEO

Van de Beeten neemt Cementbouw Recycling BV over: ‘Jongensdroom wordt werkelijkheid’

Zakelijk 4.110 keer gelezen

VEGHEL | Het Veghelse multidisciplinaire aannemingsbedrijf Van de Beeten neemt per 1 juni 2022 honderd procent van de aandelen van Cementbouw Recycling BV over. Laatstgenoemde gaat vanaf dan verder onder de naam Van de Beeten Grondstoffen en Recycling BV.

“Hierbij wordt een jongensdroom werkelijkheid”, licht algemeen directeur en eigenaar Bas van de Beeten toe. Het is altijd een grote wens geweest om een eigen havenlocatie te bezitten. “Voor alle op- en overslag is dit gewoon een logistieke must”, vervolgt hij. De locatie in Oosterhout heeft een eigen laad- en loskade van 205 meter lengte en het hele terrein is 6,5 hectare groot. Van de Beeten vervolgt: “Met deze nieuwe locatie kunnen we een groter gebied bedienen met primaire en secundaire grondstoffen. Binnen onze bestaande pijler Handel en Grondstoffen hebben we de visie om de recyclingactiviteiten verder te ontwikkelen. Ook willen we vanuit Oosterhout onze mobiele menginstallaties inzetten om onze eigen projecten te kunnen bedienen in een groter werkgebied.”


De jongensdroom van weleer is actueler dan ooit. Van de Beeten wil met deze uitbreiding meteen een serieuze stap zetten naar verdere verduurzaming van haar activiteiten voor een toekomstbestendige bedrijfsvoering. “Meer transport over water en/of spoor zorgt voor het ontlasten van ons wegennet, maar vooral ook voor milieuvriendelijker transport. Voor ons is dit meteen een startsignaal op weg naar onze ambitie om ‘Groen de Randstad’ in te kunnen”, legt de eigenaar van het aannemingsbedrijf uit.

Ambitieniveau
Met de overname is een personeelbestand van circa dertig medewerkers gemoeid. Mensen die Van de Beeten hard nodig heeft en een type mens dat bij ze past. “En wij bij hen”, denkt Van de Beeten. “We zijn er namelijk van overtuigd dat we door een modern materieelpark te combineren met aandacht voor onze mensen de winnende formule hebben om het verschil te maken. Want met het mixen van beide slogans Grondig met daadkracht en Volhardend van nature moet er toch wel een sterke combinatie ontstaan. De investering die gepaard gaat met deze overname past binnen het ambitieniveau van Van de Beeten.”

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant