<p>Het werk Breathing Room van Antony Gormley.</p>

Het werk Breathing Room van Antony Gormley.

Lezing over Antony Gormley in de bibliotheek in Veghel

  •   keer gelezen

VEGHEL | Kunsthistorica Marie Christine Walraven geeft op donderdag 14 juli in de bibliotheek in Veghel een lezing over de tentoonstelling Ground van museum Voorlinden in Wassenaar, waarin de werken en conceptuele beeldhouwkunst van Antony Gormley centraal staan.

De bibliotheek vertelt: “Voor het eerst in de geschiedenis wijdt Voorlinden het grootste deel van het museum aan één kunstenaar. Dat maakt het een van de meest ambitieuze exposities van dit museum ooit. Zo is het twaalf meter lange staalwerk Passage voor het eerst in Nederland te zien. Binnen deze sculptuur maak je een reis door de duisternis naar het onbekende. De zaalvullende en nooit eerder vertoonde Breathing Room neemt je mee in de ruimte. Een voorbeeld van kunst in de openbare ruimte is de hurkende figuur Exposure bij Lelystad. Met zijn sculpturen, installaties en kunst in de openbare ruimte onderzoekt Gormley de relatie tussen het menselijk lichaam en de ruimte om ons heen. Want wat betekent het om een lichaam te hebben? Welke plek nemen we in met betrekking tot tijd en ruimte? Kortom, Gormley wil je bewustmaken van je eigen lijf. En daarvoor gebruikt hij steeds zijn eigen lichaam als model.”

Kaarten
In de lezingenreeks Kijk! Kunst van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken koppelt Marie Christine Walraven koppelt verschillende kusntenaars aan een actuele tentoonstelling in een van de Nederlandse musea. Kaarten voor de lezing zijn 6 euro voor leden van de Bibliotheek en 8 euro voor niet-leden. Ze zijn verkrijgbaar via de website nobb.nl/activiteiten en bij alle Noord Oost Brabantse Bibliotheken.

Meer berichten