<p>De verpauperde bebouwing tussen Santorini en het appartementencomplex Aan de Markt is voor veel Veghelaren al jaren een doorn in het oog.</p>

De verpauperde bebouwing tussen Santorini en het appartementencomplex Aan de Markt is voor veel Veghelaren al jaren een doorn in het oog.

(Foto:)

Opluchting in Veghel: vervallen pand in het centrum gaat eindelijk plat

  •   keer gelezen

VEGHEL | Al jaren ergeren veel Veghelaren zich groen en geel aan het zwaar verpauperde pand schuin tegenover de Markt in het Veghelse centrum. Het pand, dat al jaren leegstaat, is eindelijk verkocht en centrummanager Dirk Lammers laat weten dat het complete gebouw zo snel mogelijk tegen de grond gaat. “Het ziet er niet uit. De ruiten liggen er half uit en het pand verloederd met de dag”, vindt Lammers. Daarom is hij blij en opgelucht dat er een oplossing is gevonden voor deze markante locatie.

Als het college van burgemeester en wethouders volgende week akkoord geeft dan kan de sloop medio oktober beginnen. Als dat gereed is dan start de bouw van in totaal 21 appartementen. Daarbij wordt dezelfde stijl aangehouden als het appartementencomplex ernaast. “Het hoekpand dient inderdaad als voorbeeld. Zowel aan de voorkant als aan de achterkant komt een mooie nieuwe gevel. Ik ben met Rolf Vonk (Heemkundekring) in gesprek om historische namen van gebouwen uit het verleden subtiel terug te laten komen in de gevel.” Lammers verwacht dat de transformatie van het leegstaande pand ongeveer een jaar gaat duren.

Lees het hele verhaal morgen in de Stadskrant Veghel.

Meer berichten