<p>PHINE (spreek uit &lsquo;Fien&rsquo;) is de artiestennaam van Nederlandse zangeres Josephine Koelman (27). </p>

PHINE (spreek uit ‘Fien’) is de artiestennaam van Nederlandse zangeres Josephine Koelman (27).

(Foto:)
+VIDEO

Eigentijdse muziek van PHINE met link naar soul, jazz & blues

  •   keer gelezen

VEGHEL | PHINE verzorgt op zondagmiddag 3 juli om 15.00 uur een ‘live’ optreden in De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel. PHINE (spreek uit ‘Fien’) is de artiestennaam van Nederlandse zangeres Josephine Koelman (27). Begin juni is haar eerste single genaamd ‘Conclusions’ verschenen en na de zomer verschijnt een EP met meer van haar opvallende werk. De toegang is gratis

Phine schrijft haar nummers zelf in samenwerking met componisten Ton Peek en Hein van Oosterom. Haar muziek is modern maar refereert ook heel duidelijk naar de jazz, soul en blues uit de 60s en 70s. Haar ijzersterke persoonlijke teksten verraden hierbij dat het gevoel voor Phine minstens zo belangrijk is als de muzikale vorm. Een sterk wapen daarbij is haar stem; met geen ander te vergelijken en in staat om het publiek te raken met haar verhalen. Kortom: muziek voor fijnproevers. Samen met Bastian Steven, die het optreden omlijst met eigen werk, staat ze in De Afzakkerij. 


Herinneringen creëren 
Phine zegt hier zelf over: “Je voelt het of je voelt het niet. Dat is hoe ik over muziek denk. Ik kan verliefd zijn op liedjes of albums die me terugbrengen naar bepaalde herinneringen die ik heb. Dat vind ik het leukste aan muziek. Het kan nostalgisch zijn, het kan je terugbrengen. Het kan je het gevoel geven dat je niet de enige bent die het leven verdraagt. Ik hoop met mijn muziek herinneringen te creëren en hoop dat mensen zich herkennen in mijn teksten, net zoals ik dat zelf altijd heb gedaan. Dit is het moment voor mij om je te laten zien waar ik al die tijd aan heb gewerkt”, besluit de zangeres.

Meer berichten