BBF Big Band onder leiding van Marc van Kessel.
BBF Big Band onder leiding van Marc van Kessel. Foto: Sander van den Berg

200 jaar Zuid-Willemsvaart wordt gevierd met een concert op het water

Algemeen 1.201 keer gelezen

VEGHEL | Inwoners van Meierijstad en omgeving kunnen op donderdag 21 juli genieten van een bijzonder muzikaal spektakel op het water bij de Noordkade in Veghel. Dit Concert aan de Haven is onderdeel van de viering van 200 jaar Zuid- Willemsvaart. Het programma en de locatie zijn bekend. 

Er zijn optredens van befaamde, lokale artiesten zoals zangeres Lotte Verhoeven, musicalster Maaike Widdershoven, sopraan Wilma Bierens en rockzangeres Hanneke Verbakel. Maar ook veel jong talent uit alle hoeken van Meierijstad. Stadsdichter Rick Terwindt draagt eigen werk voor. Bigband BBF speelt met gastmusici uit de gemeente Meierijstad en als klap op de vuurpijl treedt Alain Clark op inclusief een speciale gast.

Marc van Kessel
Achter de schermen wordt door lokale musici al maanden hard geoefend. Het repertoire voor het orkest is gekozen door muzikaal leider Marc van Kessel van Phoenix Cultuur. Speciaal ter gelegenheid van de viering heeft hij orkesten in de verschillende kernen van Meierijstad benaderd. De uitnodiging was om orkestleden mee te laten doen in een speciaal voor deze avond samengesteld orkest, jong én oud, Meierijstadbreed. Een eenmalige kans om zo samen voor een groot publiek te spelen.


De BBF Big Band onder leiding van Marc van Kessel. - (Foto: Sander van den Berg)

Burgemeester Kees van Rooij is gecharmeerd van het programma. “We mogen trots zijn op zoveel getalenteerde inwoners. Die hun passie voor muziek met elkaar delen, zich steeds blijven ontwikkelen en anderen van hun muziek willen laten genieten. Het thema ‘vieren, verbinden, vooruit’ laat zich bijna niet mooier neerzetten dan met dit feestelijke concert. Ik hoop dat veel inwoners een prachtige avond gaan hebben.”

‘Bring your own chair’
Het concert speelt zich af op een speciaal buitenpodium op het water bij de Noordkade in Veghel. Het is voor iedereen gratis toegankelijk. Het concert start om 20.00 uur en duurt naar verwachting tot circa 22.30 uur. De presentatie van het programma is in handen van Daniel Staakman.
Bezoekers kunnen desgewenst hun eigen stoeltje meenemen en neerstrijken. Alle, ook praktische, informatie over het Concert aan de Haven en de viering van 200 jaar Zuid-Willemsvaart staat op deze website.

Fabriek Magnifique
Aansluitend vindt van 22 tot en met 24 juli Fabriek Magnifique plaats, ook dan zijn er tal van activiteiten op het Noordkade buitenpodium, maar natuurlijk ook elders in Veghel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant