Porc Classic auto-puzzelrit zondag in Meierijstad

  •   keer gelezen

VEGHEL | De auto-puzzelrit Porc Classic van AMC d’Uitlaat uit Best start dit jaar op zondag 3 juli in Meierijstad. “De Porc Classic is een uitje in de vorm van een puzzelrit over mooie en minder bekende wegen door het buitengebied van Meierijstad”, aldus de Automobiel en Motorclub. 

“De deelnemers rijden volgens een eenvoudige en ook door onervaren deelnemers zonder problemen te volgen routebeschrijving. De tocht is circa 60 kilometer lang. De eerste deelnemende equipe start zondagmiddag om 12.45 uur en de laatste equipe wordt rond 16.30 uur terugverwacht. Snelheid speelt bij de Porc Classic geen rol. Het gaat vooral om slimheid, teamwork en autosportplezier. De Porc Classic wordt verreden volgens een eenvoudig reglement (de spelregels). Het is van belang om dit reglement goed door te nemen, omdat de uitzetters tijdens de rit zullen proberen aan de hand van dat reglement de deelnemers in de val te laten lopen. Voor de tourklasse kan iedereen zich inschrijven. In de tourklasse classic kan je deelnemen met een oldtimer van voor 1992. Bij de start ontvangt elke deelnemende equipe, bestaande uit een chauffeur en navigator, de routebeschrijving. Door middel van bemande en onbemande routecontroles wordt gecontroleerd of de deelnemers de route foutloos rijden. Deze routecontroles dienen te worden genoteerd op de controlekaart. Voor elke gemiste goede controle en voor elke genoteerde foutcontrole krijgt een deelnemer 30 strafpunten. Elke minuut te laat bij de finish betekent 1 strafpunt. De deelnemer met de minste strafpunten wint de rit.” 

Inschrijven
Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro per equipe. Daarvoor krijgen de deelnemers bij de start het routeboek, na afloop een schriftelijke uitleg en een prijs voor elke deelnemende equipe. Inschrijven kan door te mailen naar adverhulst@gmail.com met als onderwerp ‘Porc Classic’. Daarna worden per email het inschrijfformulier en het reglement toegezonden. Op de dag zelf kan tot 13.00 uur worden ingeschreven. De startlocatie is Restaurant-Zaal De Nachtegaal, Boxtelseweg 15 in Schijndel.

Meer berichten