Series bijzondere voorstellingen in theater De Blauwe Kei

  •   keer gelezen

VEGHEL | Minder bekend, intiem, niet-alledaags en juist daarom ontzettend boeiend. Dát zijn de voorstellingen in de twee Op De Huid series, die de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade ook in theaterseizoen 2022-2023 aanbiedt. De voorstellingen komen het best tot hun recht in een intieme setting, waarbij je bijna letterlijk óp de huid van de artiest zit.

In de Op De Huid series komen originele en verrassende theatervormen voorbij. Yuto & De Boom is zo’n bijzondere voorstelling. Je gaat, met een koptelefoon op, op ontdekkingstocht door een steeds veranderend labyrint met prachtige poppen, schaduwen en bewegende pentekeningen. Heel anders is de voorstelling Het Verrotte Leven Van Floortje Bloem. Een multidisciplinaire danstheatervoorstelling waarin dans, projecties, tekst en muziek het boek van Yvonne Keuls op het toneel ‘vertellen’. Andere voorstellingen in de series zijn onder andere Pareidolia (een onvergetelijke ode aan de fantasie waarin niets is wat het lijkt), Pow Wow (waarin de eigenzinnige Minoux je aan het denken zet over de zorg voor onze ouders) en Show Me The Money (over de vreemde wereld van het geld).
Bij iedere Op De Huid voorstelling wordt een gratis inleiding, nagesprek of workshop georganiseerd. Deze activiteiten geven meer inzicht in één of meerdere aspecten van de voorstelling. Daarnaast organiseert het theater tegen een kleine vergoeding een excursie naar theatermakers.
De Blauwe Kei biedt twee Op De Huid series aan, bestaande uit elk vijf voorstellingen. Een Op De Huid serie kost 70 euro. De voorstellingen in de twee series zijn door het seizoen verspreid, zodat het mogelijk is om beide series te bestellen. Meer info op: www.blauwekei.nl.

Meer berichten