<p>Bezoekers zijn welkom om een kijkje te nemen in de kerk.&nbsp;</p>

Bezoekers zijn welkom om een kijkje te nemen in de kerk. 

Bezichtig de monumentale Veghelse Lambertuskerk

  •   keer gelezen

VEGHEL | De Lambertuskerk is vanaf 9 juli tot en met 10 september iedere zaterdag geopend voor bezichtiging van 12.00 tot 16.00. Daarbij is er de mogelijkheid om gratis rondleidingen te volgen.

Bezoekers zijn op bovengenoemde zaterdagen welkom om een kijkje te nemen en, indien gewenst, kan men rondgeleid worden door een gids. Dit jaar zal iedere zaterdag een bepaald onderwerp speciale aandacht krijgen, zoals arcaturen, gebrandschilderde ramen, beelden en kruiswegstaties, oude kazuifels, monstransen en kelken. Tijdens de openstelling zijn deskundige gidsen aanwezig en er is een nieuwe uitgebreide brochure met informatie in bruikleen beschikbaar. Ook is er de mogelijkheid om, onder begeleiding, met een kleine groep naar het zangkoor te gaan waar verteld wordt over het orgel. Vanaf het zangkoor bekijk je de kerk vanuit een heel ander gezichtspunt. Bezoek en rondleidingen zijn kosteloos. Een vrijwillige bijdrage in de restauratiekosten van de kerk is van harte welkom.

Pierre Cuypers
De Lambertuskerk is het monumentale middelpunt van Veghel. De organisatie vertelt: “De kerk is bekend in de verre omgeving en ruim 159 jaar geleden ontworpen door de bekende architect Pierre Cuypers. De buitenkant is bij de meeste mensen wel bekend, maar ook de binnenkant is het bekijken meer dan waard. De hand van Cuypers is overal zichtbaar in de gewelven, beelden, beschilderingen en nog veel meer. De dienstdoende gidsen en gastdames en -heren hopen u te mogen begroeten in de prachtige Lambertuskerk.”

De kerk is rolstoel toegankelijk. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met André Velthausz op 0413 36 52 58.

Meer berichten