Foto:

Bende Bède Band viert haar 25-jarig bestaan

  •   keer gelezen

KELDONK | Ruim 25 jaar geleden waren er diverse mensen in Keldonk die vonden dat Keldonk met carnaval een eigen blaaskapel zou moeten hebben. Ieder jaar met carnaval kwamen er ‘Buitendorpse’ blaaskapellen de zittingen en recepties opluisterden. “Er werden wat koppen bij elkaar gestoken en binnen no time hadden we ruim 20 mannen en vrouwen die het wel zagen zitten om zich aan te sluiten bij een Keldonkse blaaskapel”, vertelt Anita Opheij.

In de garage van Harrie en Mieke van den Bergh werden diverse muziekinstrumenten gepresenteerd en iedereen zocht zijn eigen favoriete instrument (of wat het beste bij hem of haar paste) uit. Opheij: “Geen van de leden had op dat moment ervaring met het maken van muziek laat staan dat we noten konden lezen. Jos Kusters nam de zware taak op zich en heeft ons de eerste kneepjes van het vak bijgebracht. Tot op de dag van vandaag zijn er nog steeds elf personen van het eerste uur die deel uitmaken van de band. Dit is dus inmiddels minimaal 275 jaar aan muziek ervaring.”


Bende Bède Band.

Het is in de afgelopen 25 jaar niet alleen bij optredens tijdens carnaval gebleven, zo gingen ze ook om de twee jaar naar de wijnfeesten in Duitsland. “Ook speelde we op diverse jubilea, de kermis in Keldonk, de intocht van Sinterklaas maar ook verschillende blaaskapellenfestivals werden bezocht. En inmiddels spelen we ook al lang niet meer alleen carnavalsnummers maar vooral populaire top 40 nummers”, aldus Opheij.

Jubileum
Bende Bède Band wil dit 25-jarig bestaan niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom organiseren ze op zondag 3 juli een ‘koffieconcert’ van 11.00 tot 16.00 uur bij Korenmolen De Hoop, De Roost 15a in Keldonk. Dit concert is gratis toegankelijk voor iedereen en zal naast Bende Bède Band ook worden opgeluisterd door Belcanto en Ut lupt uit de hand. Iedereen is van harte welkom om samen met Bende Bède Band haar 25-jarig jubileum te vieren.

Meer berichten