INGEZONDEN: ‘Toeval bestaat niet... of toch wel!’

  •   keer gelezen

Maarten van Lankvelt uit Veghel zond onderstaand stuk in:

De Vlagheide in Eerde wordt gezien als het centrum van Meierijstad. Vanaf het hoogste punt kijk je uit op Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode. Na enig digitaal meetwerk mijnerzijds blijkt dat dit middelpunt wel érg exact is. 

Vanaf de richtingaanwijzer (de wandelboom) op het hoogste punt van de Vlagheide is het hemelsbreed precíes vier kilometer tot de kiosk op de Markt in Sint-Oedenrode, vier kilometer tot de Glazen Boerderij in Schijndel en vier kilometer tot de silo’s op de Noordkade in Veghel. De Markt in Veghel ligt iets verder weg.

Omdat niks te gek lijkt voor de Meierijstadse denkgroep van de ‘Dag van de Verbeelding’, lijkt het me wel wat om in het kader van ‘beschaamde overmoed’ het volgende voor te stellen: Plaats een laserkanon in de vorm van een futuristische vuurtoren op het hoogste punt van de Vlagheide en laat deze vier kilometer rondstralen.
Al draaiend neemt de lichtbundel een fellere kleur aan wanneer het een van bovengenoemde locaties passeert. Een mooie markering van enkele van onze Meierijstadse landmarks.


Maartens voorbeeld.

Meer berichten