Jan van Hoof krijgt een mooi onderscheiding.
Jan van Hoof krijgt een mooi onderscheiding. (Foto: Ilse Wolf Fotografie)

Brabant Bokaal voor Jan van Hoof uit Veghel

  •   keer gelezen

VEGHEL | Jan van Hoof uit Veghel krijgt dit jaar een van de Brabant Bokalen 2022 van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. De onderscheiding wordt sinds 2008 jaarlijks toegekend aan personen die zich als vrijwilliger op meer dan bijzondere wijze inzetten voor cultuur en natuur in de provincie.

Van Hoof ontvangt de Brabant Bokaal voor zijn bijzondere bijdrage aan ontwikkeling van de kunst- en cultuursector in Meierijstad. Met grote drive en enthousiasme realiseert hij bijzondere activiteiten op het brede terrein van theater, muziek, beeldende kunst, literatuur en festival.
In Veghel is Van Hoof vooral bekend als artistiek leider van Fabriek Magnifique en De Compagnie.

Uitreiking
Op maandag 26 september aanstaande reikt Ina Adema, commissaris van de Koning en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, de Brabant Bokalen 2022 uit in het Noordbrabants Museum in ‘s-Hertogenbosch.

Brabant Bokaal en Brabantse Hoeders
De Brabant Bokaal is sinds 2008 een eerbetoon aan personen die zich als vrijwilliger op meer dan bijzondere wijze inzetten voor de Brabantse cultuur en natuur. Jaarlijks worden maximaal drie personen met de Brabant Bokaal onderscheiden. Dit jaar valt Van Hoof dus in de prijzen.
De ontvangers van de Brabant Bokaal hebben zich verenigd in Stichting De Brabantse Hoeders. De hoeders kiezen jaarlijks in samenspraak met het Cultuurfonds een nieuw cultureel en Brabant-breed project.

Meer berichten